10 minute de auto masaj, zilnic, sunt suficiente pentru un corp de invidiat

10 minute de auto masaj, zilnic, sunt suficiente pentru un corp de invidiat

Celulita este una dintre cele mai chinuitoare probleme cu care se confruntă femeile, mai ales în anotimpul cald. La urma urmei, cine și-ar dori să plece-n vacanță cu… celulita? Află tot ce trebuie să știi pentru a alunga acest musafir nedorit din viața ta.

Studiile internaționale arată că între 93% și 98% dintre femei au celulită, bărbații fiind mai norocoși la acest capitol, doar 10% dintre ei fiind nevoiți să lupte împotriva ei.

Într-un asemenea context, cea mai frecventă întrebare care poate să apară este: odată inflamate țesuturile celulare subcutanate, vor rămâne astfel pentru totdeauna? Medicii americani afirmă că nu, punctând că deși factorii ereditari joacă un rol important, totuși, o dietă corespunzătoare și o îngrijire eficientă a pielii pot reduce riscurile de apariție a celulitei și/sau pot lupta împotriva celei deja “instalate” în corp.

Ce este de fapt celulita?

Datorită dezechilibrului dintre nivelul de estrogen (hormoni care provoacă fenomene caracteristice estrului) și progesteron (hormon indispensabil în procesul de reproducere), apare celulita – definită în termeni medicali drept o inflamație a țesutului celular subcutanat.

Cunoscută în spațiul autohton și ca efectul “coajă de portocală”, iar în spațiul anglo-saxon supranumită și “brânză cottage” (cottage cheese), celulita apare mai des la femei, atât din cauza structurii diferite a colagenului – principala proteină a țesutului conjunctiv, cât și din cauza că estrogenul, hormonul care determină caracterele feminine, este producător de grăsimi, în timp ce testosteronul, responsabil de caracteristicile masculine – arde/descompune grăsimile.

Astfel, corpul feminin este conceput și predispus genetic să fie un loc de dezvoltare al grăsimilor.

Cum ne pot ajuta cabinetele de cosmetica să scăpăm de celulită?

În vederea eliminării celulitei, oricine poate apela astăzi la cabinetele de estetică medicală, care propun o serie de tratamente eficiente. Printre ele, cele mai cunoscute sunt:

  • Radiofrecvența bipolară sau tripolară;
  • Masajul (manual sau endermologic);
  • Mezoterapia (injectarea de cantități minime din anumite extracte naturale, medicamente, vitamine și agenți homeopatici în piele);
  • Oxigenozonoterapia (introducerea unor capsule cu ozon în țesuturile organismului, în vederea fragmentării lanțului de lipide și reducerii capacității organismului de a reține apă, a ameliorării fluxului sangvin și a grăbirii procesului de ardere a grăsimilor).

Ce tip de dietă ne poate ajuta să prevenim și/sau să luptăm cu celulita?

Medicii sunt unanim de acord atunci când se vorbește de rolul dietei în vederea prevenirii și luptei cu celulita. Aceasta trebuie să fie variată, preponderent vegetariană și să aibă un efect final alcalinizant (în nici un caz acid).

Conform specialiștilor, din meniul femeilor sau bărbaților care vor să scape de celulită n-ar trebui să lipsească următoarele produse:

  • Fructele proaspete (în special kiwi și citricele);
  • Legumele verzi (ex: ardei dulce, varză);
  • Cerealele integrale (pâine graham, orez brun ș.a.)

Simultan, din dieta oricărei persoane care luptă contra celulitei, ar trebui să fie eliminate:

  • Sarea (contribuie la retenția apei în organism);
  • Alimentele grase (ex: carnea roșie);
  • Carbohidrații rafinați (făina albă, produsele de patiserie, orezul alb etc.).

Ce alte metode puteți utiliza pentru a scăpa de celulită, fără a fi nevoiți să ieșiți din casă?

Frumusețea corpului e, literalmente, în mâinile dumneavoastră. Pe lângă atenția acordată dietei, puteți oricând încerca un auto masaj anticelulitic.

Cea mai populară tehnică de masaj este tehnica “frământării”.

Aplicați în zonele afectate de celulită uleiuri esențiale/creme anticelulitice din game profesioniste, precum KOSMO OIL (gel anticelulitic Kosmo Oil cu alge marine; cremă Kosmo Oil cu portocale, cafeină și scorțișoară; ulei anticelulitic Kosmo Oil cu piper, scorțișoară și salvie etc.). Acestea sunt benefice pielii și acționează împotriva celulitei.

10 minute de auto masaj, zilnic, sunt suficiente pentru un corp de invidiat.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!