Îngrijirea corectă a pielii din jurul ochilor

Îngrijirea corectă a pielii din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este una dintre acele părți ale corpului care te poate da de gol cu privire la vârsta aici. În această zonă apar primele semne ale îmbătrânirii premature, mai ales dacă nu ai avut un ritual de îngrijire corespunzător. Pielea din jurul ochilor este mult mai delicată și mai subțire, iar stilul de viață, razele ultraviolete și alți factori externi pot afecta această zonă. Principalele probleme care pot să apară în această zona ochilor sunt: cearcăne, riduri fine și pungile de sub ochi. Indiferent de vârsta pe care o ai, trebuie să acorzi o atenție sporită acestei zone, să folosești produsele potrivite și să te asiguri că ai o rutină de îngrijire corespunzătoare. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi pentru a te asigura că această zonă este îngrijită corect:

Hidratează-te corespunzător. Atunci când vine vorba de aspectul pielii tale, hidratarea este esențială, mai ales atunci când vorbim de zona ochilor. În momentul în care apare deshidratarea, pielea se usucă, iar ridurile încep să își facă apariția. Zona din jurul ochilor este lipsită de glandele uleioase și este mult mai predispusă uscării decât restul tenului, motiv pentru care ar trebui să te asiguri că bei suficientă apă și folosești un ser antirid cu acizi grași Omega 3-6-9 care contribuie la hidratarea intensă a pielii din jurul ochilor.

Alege produsele în funcție de nevoile pe care le ai. După cum am mai specificat, în zona din jurul ochilor te poți confrunta cu diverse probleme, de la riduri fine de expresie, până la pungile de sub ochi sau cearcănele. În acest caz, este important să citești ingredientele pentru a ști ce tip de cremă să alegi. Spre exemplu, pentru ridurile fine se recomandă creme sau produse ce conțin vitamina C sau vitamina B3, pentru pungile de sub ochi sunt bune cremele ce conțin cafeină, ceai verde sau extract de salcie, iar dacă vrei pur și simplu să îți îngrijești această zonă pentru a preveni apariția ridurilor, poți folosi o cremă contur ochi ce are la bază uleiuri vegetale, cafeină, ulei de măsline și vitamina E. Această cremă ajută la reducerea vizibilă a ridurilor și a cearcănelor, a pungilor de sub ochi și a semnelor de oboseală, deci nu trebuie să îți lipsească din portfard și din rutina ta zilnică de îngrijire a tenului și a pielii din zona ochilor.

Fii blândă cu această zonă. Pielea din jurul ochilor este extrem de subțire și delicată, iar îndepărtarea machiajului și aplicarea produselor în această zonă ar trebui să se realizeze cu foarte mare blândețe. Demachierea se va face cu o dischetă demachiantă, cu mișcări circulare și ușoare, dinspre interior spre exterior până la îndepărtarea completă a machiajului. Aplicarea produselor de îngrijire a pielii se va face cu degetul mic, ușor, prin mișcări circulare, până ce crema este absorbită complet. Prin urmarea acestor sfaturi poți preveni apariția liniilor fine din jurul ochilor.

Odihnește-te cât ar trebui. Nu mai este un secret faptul că stilul de viață își poate pune amprenta asupra pielii tale. Tocmai din acest motiv, dacă vrei un ten strălucitor, fără imperfecțiuni și fără riduri, asigură-te că te odihnești atât cât ar trebui. Odihna, o alimentație echilibrată și o viață activă te ajută să menții aspectul sănătos al pielii tale.

În concluzie, rutina corectă de îngrijire a pielii din zona ochilor este destul de simplă: ai nevoie de hidratare și de produsele de îngrijire potrivite nevoilor pielii tale.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!