Îngrijirea corectă a cuticulelor pentru o manichiură frumoasă

Îngrijirea corectă a cuticulelor pentru o manichiură frumoasă

Cuticulele nu îți asigură doar o manichiură frumoasă, ci îți protejează și unghiile de bacterii. Îndepărtarea totală a cuticulelor poate fi periculoasă pentru că îți poate aduce infecții destul de grave, tocmai din acest motiv, este recomandat să nu le tai, ci să le îngrijești și cosmetizezi cu produsele potrivite. Cuticulele protejează în mod special țesutul de cheratină de la baza unghiilor, un țesut destul de moale și vulnerabil, ce se întărește pe măsură ce se extinde spre vârful unghiei.

Dacă vrei să ai unghii sănătoase și o manichiură cât mai frumoasă, există câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont în momentul în care vorbim de cuticule:

  • Nu tăia niciodată cuticulele

Academia Americană de Dermatologie ne sfătuiește să nu tăiem niciodată cuticulele dintr-un motiv extrem de simplu: odată cu tăierea cuticulei, nu vei face altceva decât să privezi unghia de protecția naturală împotriva bacteriilor și fungilor. Este recomandat să nu cazi pradă tentației de a lua trusa pentru manichiură și să tai cuticulele dacă au crescut sau dacă nu au un aspect plăcut, pentru că riști să faci diverse infecții sau complicații precum crestarea unghiilor, apariția petelor albe sau a striațiilor decolorate. Marile vedete de la Hollywood folosesc metoda împingerii cuticulelor, tu de ce ai apela la tăierea lor?

  • Folosește un instrument pentru împingerea cuticulei

În momentul în care am spus că nu trebuie tăiată cuticula, cu siguranță nu ne-am referit la faptul că ea trebuie lăsată așa, cu un aspect inestetic. Există instrumente speciale ce te ajută să împingi cuticula și să obții astfel o manichiură cu un aspect îngrijit. În momentul în care împingi cuticula, fă-o ușor, fără să traumatizezi unghia. Poți folosi un instrument special, un bețișor de bambus sau chiar o pilă fină. Pentru a ușura acest proces, poți folosi un exfoliant pentru cuticule sau poți ține mâinile în apă călduță câteva minute înainte de a face această operațiune.

  • Hidratează-ți cuticulele cu produsele potrivite

Îngrijirea cuticulelor presupune și folosirea a diverse produse ce au rolul de a hidrata această zonă și de a obține manichiura mult visată. Un ulei de îngrijire cuticule te poate ajuta să ai unghii mai sănătoase și lucioase și cuticule hidratate și elastice. Ingredientele naturale precum struguri, migdale, măsline și morcov, combinate într-o formă pentru cuticule, te ajută să previi cu succes uscarea și crăparea cuticulelor. Mai mult decât atât, uleiul aplicat pe suprafața unghiei îi conferă acesteia un luciu discret, fiind perfect pentru o manichiură naturală și îngrijită. Tot ce trebuie să faci este îți acorzi în fiecare zi câte 5 minute pentru a aplica uleiul la baza fiecărei unghii și să masezi ușor până când acesta este absorbit. Dacă îl folosești cu regularitate, vei vedea că împingerea cuticulei, despre care vorbeam mai devreme, va fi un proces mult mai ușor și rapid.

Se spune de multe ori că manichiura este cartea ta de vizită, iar menținerea unei manichiuri îngrijite nu îți ia mult timp, dacă știi cum să îți păstrezi cuticulele într-o formă cât mai bună și dacă folosești produsele potrivite. Ca o scurtă recapitulare, iată 2 lucruri pe care nu trebuie să uiți niciodată atunci când vine vorba de manichiura perfectă: nu tăia cuticulele, ci împinge-le cu un instrument special, folosește un ulei sau o cremă pentru cuticule pentru a le menține hidratate. Cuticulele au un rol important în sănătatea unghiilor tale, deci asigură-te că le îngrijești corect!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!