Untul de cacao: 5 beneficii asupra sănătății tale

Untul de cacao: 5 beneficii asupra sănătății tale
Untul de cacao este unul din ingredientele pe care le găsim în ultimul timp în bucătărie, dar și în produsele de îngrijire a corpului, datorită beneficiilor pe care le are asupra sănătății noastre. Untul de cacao este bogat în grăsimi nesaturate, Omega 3 și Omega 6, dar și multe vitamine (A, E, K), care îl fac atât de special. Untul de cacao este unul dintre produsele recomandate pentru îngrijirea și hidratarea pielii, având un conținut ridicat de substanțe hidratante. Este recomandat pentru toate tipurile de piele, atât pentru tenul gras, cât și pentru cel uscat sau sensibil, și are beneficii importante și pentru părul tău.

Iată care sunt cele mai importante 5 beneficii pe care untul de cacao le are asupra sănătății noastre:

  1. Stimulează sinteza de colagen, prevenind îmbătrânirea pielii.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale untului de cacao este stimularea producției de colagen. Colagenul este o proteină resonsabilă cu rezistența și elasticitatea pielii, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen scade și apare îmbătrânirea pielii. Untul de cacao stopează scăderea producției de colagen și îți menține pielea tânără și suplă, prevenind în același timp și apariția ridurilor. Se pare că untul de cacao face minuni și asupra pielii mature și ridate, lipsită de fermitate.

  • Ajută la estomparea cicatricilor și a vergeturilor.

Nu mai este un secret faptul că untul de cacao, dacă este folosit regulat, îți face pielea mult mai catifelată și strălucitoare. Și asta nu e tot, pentru că untul de cacao ajută și la estomparea cicatricilor, pentru că are capacitatea de a păstra apa chiar și în cele mai profunde straturi ale pielii. Iar datorită conținutului de colagen și elastină, untul de cacao previne și estompează  vergeturile, contribuind la sporirea elasticității pielii.

  • Elimină roșeața și calmează iritațiile.

Untul de cacao este bogat în acizi grași și antioxidanți, fiind un remediu excelent pentru tratarea și calmarea iritațiilor pielii, cum ar fi dermatia, psoriazis sau eczeme. Dacă te confrunți cu roșeți ale pielii, poți introduce untul de cacao în rutina ta de îngrijire a pielii pentru că va da rezultate rapide, imediat. Datorită conținutul mare de grăsimi nesaturate și de vitamine, untul de cacao este ideal pentru regenerarea pielii.

  • Te ajută să scapi de călcâiele crăpate.

După cum am mai spus, untul de cacao are capacitatea de a reface țesuturile pielii, iar dacă te confrunți cu călcâie crăpate, untul de cacao poate fi salvarea ta atunci când niciun alt produs nu funcționează. Aplicat constant în zonele cu probleme, te vei bucura în curând de o piele mai hidratată și de călcâie fine. O modalitate de a folosi untul de cacao în această situație este să îl aplici seara și să îți acoperi picioarele cu șosete.

  • Te ajută să ai un păr sănătos și hidratat.

Untul de cacao nu are beneficii doar asupra pielii, ci și asupra părului, ajutând la hidratarea vârfurilor despicate ale firelor de păr și la prevenirea ruperii părului. Mai mult decât atât, folosit ca o mască de păr, untul de cacao îți protejează părul împotriva factorilor nocivi și a radicalilor liberi, îi conferă volum și îl hidratează în profunzime.

În concluzie, untul de cacao este un produs ce nu trebuie să îți lipsească din casă, mai ales în sezonul rece, atunci când pielea ta are nevoie de o hidratare mai intensă. Untul de cacao este cel care are capacitatea de a-ți menține pielea sănătoasă și hidratată, părul mai strălucitor și organismul la cote maxime, dacă este folosit regulat.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!