Unt de cacao pentru o piele și un păr mai sănătos

Unt de cacao pentru o piele și un păr mai sănătos

Untul de cacao are un conținut bogat în grăsimi nesaturale, Omega 3, Omega 6 și vitaminele A, E și K, motiv pentru care nu este bun doar în bucătărie, ci și pentru pielea sau părul tău. De altfel, vei găsi untul de cacao ca ingredient și în multe produse cosmetice ce promit să facă minuni. Adevărul este că simplul unt de cacao poate înlocui tratamentele costisitoare promovate de saloanele cosmetice.

Ce conține untul de cacao?

Untul de cacao se obține din boabele de cacao ale arborelui cu același nume. Procesul de obținere a untului este destul de complex, ce presupune lăsarea la fermentat a boabelor de cacao în frunze de bananier și coacerea lor ulterioară. După coacere, boabele de cacao sunt presate și râșnite, separându-se ulterior untul de cacao de pudra de cacao. Untul de cacao este de fapt un tip de grăsime vegetală naturală, cu un nivel ridicat de grăsimi saturate. Conține Omega 9, Omega 6, acid stearic, acid palmitic și acid arahdonic, calciu, minerale și multe vitamine, contribuind nu doar la buna funcționare a organismului, ci și la sănătatea părului și a pielii.

Untul de cacao este recunoscut în mod special pentru beneficile pe care le aduce părului și pielii tale și despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Beneficiile untului de cacao asupra părului tău

Dacă părul tău este lipsit de volum și de strălucire, ar fi bine să introduci untul de cacao presat la rece în rutina ta de îngrijire a părului. Acesta are capacitatea de a hidrata, regenera și revitaliza firul de păr, lăsându-l mai mătăsos, mai strălucitor și plin de volum! Mai mult decât atât, folosit regulat, untul de cacao ajută și la prevenirea despicării vârfurilor. Dacă ai părul uscat, un truc util este aplicarea untului de cacao pe toată lungimea părului, acoperirea părului cu un prosop încălzit timp de 2 ore și apoi folosirea unui șampon obișnuit. Untul de cacao îți hidratează firul de păr în profunzime și îi oferă acel aspect sănătos, îl face mai rezistent în fața factorilor nocivi de mediu și previne ruperea lui. Nu în ultimul rând, untul de cacao s-a dovedit a fi un remediu excelent împotriva mătreții, dar și împotriva părului care se încurcă des, făcându-l mult mai ușor de pieptănat și coafat.

Beneficiile untului de cacao asupra pielii tale

Untul de cacao este bogat în acizi grași, iar acest lucru ajută la hidratarea mult mai intensă a pielii. Dacă este folosit regulat, untul de cacao te ajută să îți recapeți acea strălucire a pielii și textura catifelată la care visezi. Mai mult decât atât, untul de cacao ajută la eliminarea roșeții, la calmarea iritațiilor cum ar fi eczeme și dermatite, și la estomparea cicatricilor, având abilitatea de a păstra apa în straturile cele mai adânci ale pielii. Pe lângă vitamine și minerale, untul de cacao conține și mulți antioxidanți care te ajută în lupta împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea pielii. Iată și alte proprietăți ale untului de cacao presat la rece:

  • Stimulează sinteza de colagen, ajută la estomparea ridurilor și la prevenirea apariției acestora
  • Estompează vergeturile, fiind recomandat mai ales femeilor însărcinate
  • Reface țesuturile epidermei, fiind recomandat în special pentru călcâie, coate și genunchi
  • Intensifică bronzul și în același timp protejează pielea împotriva razelor UV
  • Combate efectele negative ale soarelui și ale vântului asupra tenului

Folosește și tu untul de cacao presat la rece dacă vrei să ai o piele mult mai catifelată și hidratată și un păr mai strălucitor!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!