Uleiurile faciale – ar trebui sau nu să le folosim?

Uleiurile faciale – ar trebui sau nu să le folosim?

În lumea frumuseții, utilizarea uleiurilor în regimul de îngijire a pielii este un subiect foarte controversat. Multe persoane aproape că jură că uleiurile conferă pielii o strălucire sănătoasă, în timp ce alte persoane insistă că produsele pe bază de ulei le pot înfunda porii și pot provoca erupții cutanate.

Ca întotdeauna, nu există niciun răspuns corect sau greșit. Pentru unele persoane, uleiurile pot fi cu adevărat miraculoase, în timp ce pentru alte persoane, uleiurile pot fi un coșmar. În mod similar, unele uleiuri pot fi potrivite pentru anumite persoane și total nepotrivite pentru alte persoane. Așa că, trebuie doar să încercăm și să vedem ce rezultate obținem. Totuși, pentru a restrânge puțin aria uleiurilor, vă oferim în rândurile de mai jos exemple de uleiuri potrivite pentru fiecare tip de piele.

Uleiurile sunt esențiale pentru o piele sănătoasă

În general, uleiurile sunt lipide emoliente. Spre deosebire de un ser sau o cremă, care pătrunde adânc în piele, un ulei se instalaează în stratul lipidic al pielii, adică pe suprafața pielii, unde acționează ca un amortizor între celulele pielii. Cu alte cuvinte, uleiurile sporesc bariera naturală a pielii, mențin umiditatea în piele și împiedică pătrunderea bacteriilor dăunătoare, a microbilor și a ingredientelor dure. Uleiurile pot conține acizi grași esențiali, ceramide, antioxidanți, steroli și substanțe nutritive esențiale. În plus, hidratează pielea pe loc și îi conferă strălucire și suplețe.

Ulei facial vs. serum

Uleiurile ne pot ajuta să ne protejăm pielea, însă utilizând doar uleiuri, nu putem oferi pielii hidratarea de care are nevoie și nici protecție anti-îmbătrânire. Pe de altă parte, un serum poate conține ulei, apă, gel sau alcool. Prin definiție, un ser conține mai multe ingrediente active și pătrunde mai adânc în piele. De exemplu, Serul Antirid cu Omega-3-6-9 hrănește pielea, o regenerează și îi confere netezire și hidratare. Conține acizii Omega-3-6-9, fitosteroli, ulei de măsline și provitamina A.

Nu toate uleiurile sunt la fel

Fiecare ulei pe bază de plante și nuci este diferit, deoarece formula, textura și rapiditatea de absorbție variază. Asta înseamnă că unele uleiuri funcționează mai bine pentru anumite tipuri de piele și preocupări specifice. Anumite uleiuri pot înfunda porii, mai ales dacă sunteți predispus la erupții, printre care și uleiul de cocos are acest efect neplăcut. Se știe că uleiul de cocos agravează și chiar provoacă acnee facială și a gâtului, pentru că este un ulei greu. Paradoxal, deși nu este un ulei bun pentru față, este excelent pentru corp. Persoanele cu piele sensibilă prezintă iritații, pentru că bariera naturală a pielii este compromisă.

Pentru a evita roșeața și inflamația, persoanele cu ten sensibil pot opta pentru ulei din ovăz sau ulei din germeni de grâu, care ajută la combaterea sensibilității prin reducerea iritațiilor. Alte uleiuri de luat în considerare sunt uleiul de floarea-soarelui și cel de tamanu, ambele cu proprietăți minunate de vindecare. La rândul lor, oamenii cu pielea uscată nu produc suficient sebum, deci nu au un nivel corespunzător de umiditate în piele. Pielea uscată va beneficia în urma folosirii oricărui ulei, dar în special cel de migdale, jojoba și avocado, care sunt mai hidratante. Pe de altă parte, persoanele cu ten gras au nevoie de un ulei cu textură mai lejeră, care are o rată de absorbție mai rapidă și care nu se simte așa gras. Vor fi de evitat uleiurile de cocos și de argan și se va opta în schimb pentru ulei de marula, pentru ulei din semințe de chia sau pentru squalane. De fapt, squalane este unul dintre cele mai bune uleiuri care hidratează, dar fără să provoace acnee.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!