Uleiul de măsline – utilizări inedite

Uleiul de măsline – utilizări inedite

Indiferent de anotimp, cu toții vrem să arătăm bine. Surprinzător, cele mai eficiente metode în acest sens nu sunt și cele mai scumpe. Descoperă uleiul de măsline – utilizări inedite care te vor ajuta să arăți impecabil oricând.

Uleiul de măsline e bun nu doar în bucătărie, ci și în cosmetologie. Efectele sale magice asupra pielii și părului au fost recunoscute din timpuri străvechi. La greci, era unul din cele mai folosite preparate: pentru păr, corp şi nu numai. Tot el a fost unul din ingredientele preferate ale Cleopatrei, care îl adăuga în apă, ori de câte ori făcea baie. Între timp, s-au descoperit nenumărate alte beneficii ale acestuia.

Citește articolul pentru a afla mai multe despre uleiul de măsline – utilizări inedite. Lasă-te alintat(ă) de natură.

Care sunt principalele beneficii ale uleiului de măsline?

Printre principalele beneficii ale uleiului de măsline se numără:

  • protejează celulele pielii;
  • fereşte corpul de radiaţii;
  • conține vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K și fier;
  • combate mătreața;
  • oferă strălucire pielii și părului;
  • combate efectele îmbătrânirii;
  • calmează iritațiile pielii etc.

Cum poate fi folosit uleiul de măsline în ritualul de frumusețe?

Uleiul de măsline poate fi utilizat în diverse moduri. Găsești mai jos cele mai inedite dintre întrebuințări.

Uleiul de măsline – utilizări inedite: spray pentru strălucirea și modelarea părului

Nu este nevoie să investești sume exorbitante în seruri sau spray-uri care să confere părului tău strălucirea dorită. Pur și simplu utilizează puțin ulei de măsline pe firele rebele. Rezultatul? Un finisaj extra-lucios, în vogă și în 2019.

Uleiul de măsline – utilizări inedite: cremă de ras

Ai o piele sensibilă? Apelează la uleiul de măsline. Acest lubrifiant natural te va ajuta să eviți iritațiile. Vei obține la final o piele netedă și catifelată. Poți utiliza, de asemenea, Ulei după epilare Kosmo Oil. Pe lângă uleiul de măsline care calmează și hidratează pielea, uleiul după epilare Kosmo Oil mai conține esențe de lavandă, mentă, eucalipt și morcov, cu efecte antiseptice, tonice și emoliente.

Uleiul de măsline – utilizări inedite: balsam antibacterian

Fie că ești un adept al medicinii naturiste, fie că vrei să încerci ceva nou, află că uleiul de măsline se poate transforma într-un balsam antibacterian. Tot ce trebuie să faci este să-l amesteci cu uleiuri esențiale de: levănțică, arbore de ceai și calendulă. Îndepărtează excelent germenii!

Uleiul de măsline – utilizări inedite: scrub de buze și corp

În anotimpul rece, buzele crăpate pot fi o adevărată problemă. Combină o linguriță de ulei de măsline cu puțin zahăr și un strop de suc de lămâie. Preparatul obținut va avea proprietăți exfoliante acide și-ți va lăsa buzele moi și catifelate. Rețeta poate fi folosită și pentru fabricarea unui scrub de corp! Iar ulterior, pentru relaxare, poți apela la Ulei hidratant Kosmo Oil. Îmbinând 4 uleiuri vegetale importante (măsline, struguri, migdale și morcov), uleiul hidratant Kosmo Oil îngrijește pielea deshidratată și împiedică apariția acneei.

Uleiul de măsline – utilizări inedite: balsam pentru cuticule și unghii

Vrei unghii mai puternice și cuticule sănătoase? Le poți obține, aplicând ulei de măsline.

Uleiul de măsline – utilizări inedite:  soluție pentru călcâie crăpate și îngroșate

După exfolierea călcâielor cu piatră ponce, aplică uleiul de măsline. Îmbracă șosete deasupra, pentru a continua tratamentul, chiar și în timp ce dormi. Uleiul de măsline va hidrata pielea deteriorată a călcâielor, având inclusiv un efect emolient.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!