Stresată? Iată cum stresul îți afectează frumusețea pielii

Stresată? Iată cum stresul îți afectează frumusețea pielii

Când vine vorba despre modul în care stresul vă poate afecta pielea, zicala „se vede pe fața ta” este cât se poate de adevărată. Stresul eliberează în organism o cascadă de substanțe chimice pro-inflamatorii care, la rândul lor, scad nivelul de umezeală în piele, descompun colagenul și pot contribui la pigmentare, acnee, eczeme și psoriazis.

Dermatologii sunt convinși că hormonul de stres – cortizolul – este deosebit de dăunător pentru piele. Cortizolul descompune colagenul, deteriorează bariera naturală protectoare a pielii și schimbă comportamentul pielii pentru a declanșa acneea. Îmbătrânirea prematură și acneea sunt două dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă adulții și care sunt cauzate deseori de stres și de lipsa somnului. Oamenii de știință au descoperit că stresul compromite bariera care protejează pielea în mod natural, permițând astfel iritanților care se află în mod normal pe suprafața pielii să ajungă la celulele mai sensibile din straturile mai adânci ale pielii, declanșând iritații.

Pe de o parte, cortizolul chimic de stres descompune colagenul într-un ritm alarmant, iar pe de altă parte, poate contribui, de asemenea, la pigmentarea pielii. Se pare că celulele melanocitare sunt incredibil de sensibile și reacționează la substanțele chimice de stres prin eliberarea pigmentului melanin, care poate provoca un aspect pătat pe piele.

Este recomandat să nu consumați zahăr, doarece acesta are un efect negativ asupra pielii. Când vă confruntați cu un aflux de cortizol, vă crește nivelul de zahăr din sânge, provocând glicozia, care dăunează colagenului și elastinei, fibrele proteice care păstrează aspectul pielii neted. Excesul de cortizol conduce la o creștere a radicalilor liberi care îmbătrânesc, provocând stres oxidativ, care dăunează aspecutului pielii și ADN-ului, accelerând astfel procesul de îmbătrânire.

Dacă sunteți ferm convinsă că erupția cutanată de care suferiți este cauzată de o alergie la alimente, să știți că s-ar putea ca stresul să fie vinovatul. Supraproducția cortizolului poate face sistemul imunitar mai sensibil, ceea ce poate explica de ce unii oameni dezvoltă erupții cutanate, acnee și psoriazis atunci când sunt stresați.

Domeniul relativ nou al psihodermatologiei abordează impactul emoțiilor asupra celui mai mare organ – pielea. S-a sugerat că până la 30% din afecțiunile pielii sunt declanșate de stresul psihologic, iar masajul, respirația profundă și alte tehnici de relaxare pot avea rezultate radicale vizibile pentru piele. De asemenea, cremele folosite în timpul ritualurilor de îngrijire și înfrumusețare ar trebuie să fie cât mai naturale. Kosmo Oil vă încurajează să folosiți Untul de shea antirid 100% natural. Este un produs minunat care tratează ridurile, semnele de îmbătrânire, oferind în același timp protecție împotriva razelor UV. Are efecte antiinflamatorii și de întinerire, este bogat în mod natural în vitaminele A, E și F și conține, de asemenea, colagen și Omega 3-6-9 extras din sâmburi de stuguri. Astfel, Untul de shea antirid 100% natural Kosmo Oil luptă împotriva semnelor de îmbătrânire și previne apariția ridurilor.

Completați ritual de îngrijire a pielii cu practica antică a meditației. Meditația este ca un medicament puternic împotriva stresului. Studiile arată că oamenii care practică tehnici de meditație simt mai puțin stres, se bucură de o stare mai bună de sănătate, au mai multă energie, dorm mai bine și au mai puțină tensiune în viața lor.

La rândul lor, ceaiurile de plante pot elimina stresul și sprijină totodată glandele suprarenale. Ceaiurile de mușețel, de lămâie, de ginseng și de ginko biloba sunt printre cele mai eficiente. O ceașcă de cafea vă poate da o doză de energie dimineața, dar trebuie să știți că aceeași ceașcă de cafea vă poate distorsiona percepția asupra a ceea ce este urgent și ce nu este, oferindu-vă niveluri inutile de stres.

Și, rețineți că, în timp ce exercițiile fizice moderate, dar regulate, sunt importante pentru reducerea stresului, este la fel de important să vă odihniți suficient. La urma urmei, există un motiv pentru care se numește „somn de frumusețe”.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!