Scapa de iritatiile dupa epilare cu aceste solutii simple!

Scapa de iritatiile dupa epilare cu aceste solutii simple!

Nimic nu este mai neplăcut decât pielea iritată după epilare, mai ales atunci când trebuie să ieși din casă și trebuie să porți fustă sau rochie, iar picioarele tale nu arată chiar atât de sexy și fine cum ți-ai fi închipuit. După smulgerea firelor de păr, pielea devine mult mai sensibilă, iar rădăcinile firelor de păr pot sângera sub piele, luând aspectul unor puncte roșii inestetice. Unele femei dezvoltă forme mai grave ale acestor iritații, așa numita foliculită.

Pentru a scăpa de aceste iritații inestetice, există câteva recomandări pe care ar fi bine să le urmezi, atât înainte de epilare, cât și după. Înainte de epilare, se recomandă să cureți foarte bine pielea cu ajutorul săpunului sau a gelului de duș și a buretelui. O ședință de exfoliere a pielii este la fel de indicată, pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii și a elimina problema firelor de păr crescute sub piele. Dacă obișnuiești să te epilezi acasă, indiferent dacă optezi pentru ceară sau aparat de epilat, ar fi bine să faci un duș fierbinte pentru a dilata porii și pentru a înmuia rădăcinile firelor de păr.

Ce trebuie să faci după epilare?

Ce se întâmplă dacă ai urmat toate sfaturile de mai sus și totuși, pielea ta este la fel de iritată? Avem câteva sfaturi utile și pentru astfel de situații:

  1. Aplică gheață

Nu mai este un secret faptul că gheața are capacitatea de a reduce inflamațiile și roșețile pielii. Așa că, imediat după epilare, pune câteva cuburi de gheață într-un tifon și aplică-le pe zona afectată. Senzația nu va fi una plăcută, dar cel puțin vei scăpa de iritațiile care te împiedică să porți cât mai repede fuste sau rochițe.

  1. Ai grijă la igienă

Se spune că o igienă riguroasă în ziua epilării este cea mai bună soluție pentru combaterea iritațiilor și a foliculitei. Dacă optezi pentru serviciile de epilare la un salon, ar fi bine să te îmbraci cu o pereche de pantaloni mai largi sau chiar fustă, pentru a nu înrăutăți iritația. Imediat după epilare, poți folosi un tampon de vată înmuiat în spirt pentru a curăța zona și a o dezinfecta. Se pare că spirtul închide porii și oprește sângerarea rădăcinilor firelor de păr. Însă, folosirea spirtului poate duce și la deshidratarea pielii, așa că, ar fi bine să ai grijă.

  1. Folosește produse speciale

Desigur, una dintre cele mai simple și eficiente soluții de a scăpa de iritațiile după epilare este folosirea unor produse special concepute pentru astfel de situații. Spre exemplu, gelul după epilare Kosmo Oil are proprietăți antiseptice și ajută la combaterea iritațiilor, la calmarea roșeții pielii și la reducerea inflamației. Tot din gama Kosmo Oil poți opta și pentru uleiul după epilare, recomandat pentru calmarea, hidratarea și revitaminizarea epidermei. Aceste produse se aplică imediat după epilare, iar rezultatele se văd pe loc. Dacă folosești produse speciale pentru calmarea iritațiilor după epilare, poți fi sigură că vei avea la final nu doar o piele fină, ci și una hidratată, strălucitoare.

În concluzie, iritațiile după epilare nu pot fi evitate, însă ele pot fi ameliorate cu diverse trucuri sau produse speciale. Important este să găsești acel produs care se potrivește cel mai bine pielii tale și să îl ții aproape de tine în momentul în care vrei să te epilezi. Procesul în sine nu va mai fi atât de dureros dacă știi că la final vei obține rezultatele dorite. Optează și tu pentru produsele după epilare Kosmo Oil și bucură-te de o piele fără iritații!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!