Masajul terapeutic pentru femeile însărcinate – cum influențează nașterea?

Masajul terapeutic pentru femeile însărcinate – cum influențează nașterea?

Viitoarele mămici au parte de o veste bună, căci după ani întregi de studii de cercetare, se fac acum dezvăluite rezultatele privind efectele masajului asupra femeilor însărcinate. Se pare că masajul prenatal oferă beneficii incredibile atât în perioada sarcinii, în timpul nașterii, dar și pentru micuțul care va veni pe lume.

Cercetările în domeniul masajului terapeutic oferă unele afirmații cu adevărat remarcabile. Haideți să vedem în rândurile următoare de ce oamenii de știință sunt convinși că masajul este secretul unei sarcini plăcute și nașteri mai puțin dureroase.

În cadrul unei serii de studii efectuate de un institut specializat în masaj, un grup de femei însărcinate au fost masate profesional timp de numai 20 de minute, de două ori pe săptămână, timp de cinci săptămâni. Toate acele femei au raportat o diminuare a depresiei, anxietății și o reducere a durerilor de spate. De asemenea, cercetătorii au măsurat niveluri mai scăzute de cortizol – hormonul de stres – la toate aceste femei și o reducere a mișcării fetale în exces.

În cadrul altui studiu, au fost alese femei gravide depresive pentru a primi același tip de masaj terapeutic – 20 de minute de masaj, de două ori pe săptămână, dar de această dată pentru o perioadă de 16 săptămâni. Masajul a fost efectuat chiar de partenerii de viață ai femeilor însărcinate, care au fost instruiți în prealabil. Rezultatele au fost similare cu cele din studiul anterior, dar surprinzătoare au fost nașterile tuturor acelor femei. În timp ce grupul de femei care a participat la acest studiu și care nu a primit  masaj a prezentat o rată a nașterilor premature de 11%, femeile care au primit masaj terapeutic au născut toate la termen, mai precis procentul de nașteri premature a fost zero.

Iată de ce specialiștii susțin cu și mai multă convingere că masajul este deosebit de important în perioada sarcinii, mai ales pentru că, pe lângă beneficiile menționate în rândurile anterioare, oferă un suport emoțional și fizic de care femeile însărcinate au mare nevoie. Dacă nu este efectuat de către partenerul de viață, masajul poate fi oferit de un specialist și chiar este indicat să folosiți și un ulei de masaj blând, care va face experiența și mai plăcută. Un ulei foarte apreciat în timpul masajului este Kosmo Oil Ulei Masaj Sweet Dreams, un ulei balsamic pe bază de rozmarin, lavandă, vetiver și May Chang. Conține, de asemenea, ulei de măsline, de avocado și de migdale dulci. Hrănește pielea, îi îmbunătățește elasticitatea, dar totodată previne și insomnia, care adesea caracterizează perioada de sarcină.

Alte și alte studii care s-au desfășurat în jurul masajului terapeutic în timpul sarcinii au continuat să demonstreze o serie de beneficii pentru femeile însărcinate, cum ar fi: niveluri scăzute de sciatică și dureri de spate, atenuarea picioarelor umflate, reducerea depresiei și stresului postpartum și nivel inferior de cortizol măsurat la nou-născuți.

De asemenea, s-a demonstrat că masajul terapeutic diminuează în mod semnificativ durerea în timpul travaliului și chiar reduce travaliul cu aproximativ 3 ore.

S-ar putea spune că aceste rezultate sunt extrem de sugestive, încât masajul ar trebui să fie o parte normală și importantă a sarcinii.  Mai mult decât atât, având în vedere faptul că sinuciderea este a doua cauză principală de deces în rândul femeilor postpartum, masajul regulat poate să salveze vieți.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!