Frumusetea – mereu la indemana

Frumusetea – mereu la indemana

Frumusețea poate fi mereu la îndemână, atât timp cât știm s-o prețuim și știm unde putem găsi un ajutor de nădejde în acest sens.

În basme, vrăjitoarele apelau la tot felul de trucuri și substanțe pentru a deveni mai frumoase și a atrage atenția celor din jur. În zilele noastre, nu trebuie să fii vrăjitoare, și nici să petreceri ore în șir rostind incantații. Poveștile frumoase sunt fabricate direct în laboratoare, de specialiști, căpătând forma unor seruri sau creme, menite să asigure visul suprem, cel al “tinereții fără bătrânețe” și al frumuseții eterne.

Fiecare om este frumos în felul său, iar această frumusețe trebuie păstrată și prețuită, la justa valoare.

Cât de mult poate influența frumusețea destinul nostrtu și comportamentul celor din jur?

De-a lungul timpului, psihologii au scos la iveală nenumărate detalii interesante, legate de frumusețe și modul în care aceasta influențează atât comportamentul personal, cât și pe cel al persoanelor din jur.

Iată doar câteva exemple:

  • Frumusețea tinde să aibă impact asupra perceperii performanțelor. Adesea, oamenii tind să acorde mai mult credit de încredere și să considere profesioniste persoanele care par în ochii lor ca fiind frumoase.
  • Oamenii frumoși câștigă mai mult. Se pare că frumusețea poate aduce nenumărate beneficii, inclusiv de ordin material. La nivel global, salariul bărbaților atractivi este cu 4% mai mare decât al celorlalți, în timp ce al femeilor percepute ca fiind frumoase – cu 8%.
  • Frumusețea scade riscul de apariție a situațiilor neplăcute. Dacă sunteți considerat mai atrăgător/atrăgătoare, atunci există șanse mai mari să fiți scutiți de certuri sau să fiți blamați în public, arată studiile psihologilor.

Să ne amintim că însuși Aristotel, unul dintre cei mai mari filosofi ai Greciei Antice, avea să afirme că frumusețea și șarmul personal sunt cel mai bun atu, care poate înlocui orice scrisoare de recomandare. A avea frumusețea mereu la îndemână reprezintă, așadar, un plus.

Ce presupune termenul de “frumusețe”?

Termenul “frumusețe” este extrem de greu de definit, atât timp cât frumusețea este localizată, în exclusivitate, în ochiul privitorului.

Totuși, un studiu arată că, pe lângă caracteristicile psihologice, există și câteva caracteristici fizice, care trebuie îndeplinite, pentru a fi catalogat drept o persoană frumoasă, și anume:

  • O piele curată și sănătoasă;
  • Absența ridurilor;
  • Ochi senini, fără cearcăne;
  • Un zâmbet radios;
  • Păr bogat, cu volum;
  • Mâini fine

Cum ne menținem frumusețea?

Într-o lume care pune preț pe frumusețe, nu înseamnă totuși că frumusețea trebuie neapărat să fie costisitoare, necesitând investiții imense.

Există câteva trucuri care ne ajută să menținem frumusețea, fără a scoate din buzunar prea mulți bani. Printre ele, se numără:

  • Hidratarea corespunzătoare a organismului. Medicii recomandă să se consume apă sau ceai verde, zilnic. Cele două detoxifica organismul, eliminând totodată aspectul uscat al pielii și/sau părului.

Totodată, merită să reduceți consumul de cafea. Pe lângă faptul că deshidratează organismul, cafeaua schimbă nuanța smalțului dentar, nefiind prietenoasă cu zâmbetele radioase.

  • Alimentație corectă. Frumusețea este, în mare, un efect al sănătății. Pentru a ne menține sănătoși, nutriționiștii recomandă evitarea produselor semi-preparate/procesate sau de tip fast-food, în favoarea unui regim alimentar bazat pe fructe și legume proaspete, precum și cărnuri slabe (de vită, curcan).
  • Alegerea produselor de îngrijire personală. Frumusețea este un dat care merită păstrat. Odată cu vârsta, pielea începe să devină mai flască, apar ridurile și celulita inestetică.

Pentru a reduce aceste probleme, important este să optați pentru produse de îngrijire care nu doar promit rezultate, ci le și arată. O sugestie ar fi produsele Kosmo Oil, 100% naturale.

La Kosmo Oil găsiți produse de îngrijire facială, de wellness și masaj, produse anticelulitice, de epilare, sau pentru manichiură și pedichiură.

Eficiența Kosmo Oil se datorează unor rețete speciale, fabricate în laboratoarele Kosmo Oil, iar efectul preparatelor Kosmo Oil trebuie pus în seama uleiurilor vegetale, care refac rapid țesuturile pielii.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!