Factorii ce cauzeaza aparitia celulitei

Factorii ce cauzeaza aparitia celulitei
Încercăm toate cremele și loțiunile existente pe piață, toate tratamentele din saloanele de cosmetică, unele dintre noi apelăm și la procedee invazive cum ar fi liposucția. Mai clar de atât nu se poate, toate urâm celulita și am face orice să scăpăm de ea. Am putea oare să învățăm să trăim cu ea sau aceasta va fi veșnica luptă a femeilor? 

Între 80 și 90% dintre femei se confruntă cu celulita si deși într-un procent mult mai mic, nici bărbații nu sunt scutiți de apariția acesteia.

Factorii principali care duc la apariția celulitei

·          Dezechilibrul hormonal

·         Consumul mare de carbohidrați

·         O piele lipsită de elasticitate

·         Fumatul

·         Stilul de viață sedentar

Câteva lucruri despre celulita

Celulita se înrăutățește cu vârsta iar hormonii au un rol important in apariția ei. Cu cat înaintam in vârsta, corpul produce mai puțin estrogen, un hormon care ajuta circulația in vasele de sânge. Mai puțin estrogen poate însemna o circulație deficitara ceea ce duce la scăderea producției de colagen si distrugerea țesutului conjunctiv. Atunci când țesuturile fibroase se slăbesc, depozitele de grăsime încep sa fie vizibile si la suprafața pielii sub aspectul de “coajă de portocală”. Daca si tu te confrunți cu aceasta problema, optează pentru crema anticelulitica cu cafeina.

Femeile au tendința de a depozita mai multa grăsime pe solduri si coapse, de asemenea femeile au mai puțin țesut conjunctiv care sa tina grăsimea departe de suprafața pielii. Aceste 2 zone sunt principalele zone afectate de celulita. Contrar așteptărilor nu doar persoanele obeze sau cu câteva kg în plus suferă de celulita, chiar si femeile slabe au celulita iar aici intra in scena si factorul genetic.

Da! Celulita se moștenește genetic. Este adevărat ca celulita se transmite in familie însa factorul genetic este o mică parte din toată povestea celulitei; factori ca activitatea fizica si menținerea unei greutăți sănătoase sunt de asemenea foarte importanți.

Exercițiile fizice nu” vindeca” celulita însa corelate cu o scădere in greutate, pot reduce vizibil din aspectul neplăcut de “gropite” pe piele.

Procedurile non invazive ca radio frecventa si masajul, sunt folosite cu succes de multi ani si deși rezultatele nu sunt permanente, ele sunt eficiente pe termen scurt.

A preveni este mai ușor decât a trata

Ca in majoritatea problemelor, fie ele de sănătate sau de ordin estetic, prevenția este deosebit de importanta, este mult mai ușor sa previi sau sa întârzii apariția celulitei decât sa o tratezi. Dacă nu ne putem împotrivi geneticii, putem să minimizăm probabilitatea de a dezvolta celulita având un stil de viață sănătos si folosind produse cosmetice naturale.

O dietă controlata si diversificata, bazata pe plante, poate reduce inflamația iar consumul de alimente bogate in apa păstrează țesutul conjunctiv puternic si suplu. Adaugă sau creste aportul de alimente cum sunt ridichile, castraveții si roșiile.

Hidratare, hidratare, hidratare. Apa ajuta la eliminarea toxinelor din corp așa ca mărește aportul de lichide, fie ca vorbim de apa, ceaiuri sau sucuri naturale. Daca ești una dintre persoanele care nu pot bea multa apa, încearcă sa te păcălești adăugând in paharul de apa bucăți de fructe cum ar fi căpșunile sau zmeura sau chiar bucăți de castravete si frunze de menta. Apa infuzata si aromatizata te va ajuta sa bei mai ușor si să ajungi la o cantitate mai mare de apa băuta zilnic. De asemenea tine cate o sticluța de apa in toate zonele unde petreci mult timp. O sticla de apă pe birou, una pe masa de la bucătărie si una pe noptiera din dormitor; daca va fi mereu in câmpul tău vizual, iți vei aduce aminte mai des sa bei apa.

Nu in ultimul rand, poarta haine lejere, hainele strâmte sunt un factor favorizant al apariției celulitei deoarece iți blochează sau limitează circulația.

Nu fiți foarte dure cu voi! Cel mai mare critic al nostru suntem chiar noi. Ne fixăm așteptări foarte mari in timp foarte scurt iar asta este rețeta dezastrului. Dezamăgirile duc la scăderea stimei de sine si la lipsa dorinței de a mai încerca, așa că fiți răbdătoare si înțelegătoare cu corpul vostru.

Ulei anticelulitic este des utilizat pentru a trata aceasta afecțiune des întâlnita.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!