Dovedit științific – masajul reduce inflamația

Dovedit științific – masajul reduce inflamația

Este foarte probabil ca masajul să fie cea mai răspândită formă de medicină complementară. Sigur, doar gândul că urmează să primim un masaj ne relaxează și ne binedispune, însă studiile efectuate de oamenii de știință ne arată că beneficiile masajului sunt mult mai profunde. Masajul nu este folosit doar de publicul larg, ci și de sportivii care cunosc foarte bine avantajele pe care masajul le oferă în faza de recuperare.

Pentru că adusesem vorba despre studiile efectuate de cercetători, în cadrul unui studiu recent, un grup de bărbați s-a antrenat până la epuizare pe o bicicletă staționară. Înainte de antrenament, bărbații au fost supuși unei biopsii musculare efectuate la nivelul coapselor cu ajutorul unui ac introdus în mușchiul cvadriceps. După exercițiu, unul dintre picioarele lor, ales aleatoriu, a fost masat timp de 10 minute, apoi au fost efectuate din nou biopsii musculare la zece minute după masaj și la două ore și jumătate mai târziu. Prin compararea biopsiilor efectuate la fiecare dintre picioarele participanților la studiu, cercetătorii au reușit să identifice efectul masajului asupra mușchiului la nivel celular.

Analiza a arătat că masajul a redus eliberarea citokinelor care încurajează inflamația în celulele musculare. Masajul susține, de asemenea, crearea de mitocondrii, adică unitățile producătoare de energie în celule. Prin oprirea producției de substanțe chimice inflamatorii, masajul este, în esență, foarte eficient pentru a reduce durerea în același mod ca și medicamentele antiinflamatoare, dar, desigur, fără efectele secundare potențiale ale acestora asupra digestiei și a altor funcții corporale. Oamenii de știință sunt de părere că masajul este foarte util și în rândul persoanelor care suferă de boli inflamatorii cronice, cum ar fi artrita, dar și în cazul persoanelor care duc vieți foarte agitate și sunt mereu pe fugă.

Masajul este maniera perfectă pentru a pune punct unei zile încărcate și pentru a vă pregăti pentru provocările unei noi zile. Prin urmare, la sfârșitul zilei, imediat după duș, încercați să vă acordați zece minute de masaj, masând zonele problematice sau dureroase. Pe lângă faptul că veți simți o ameliorara a durerii și veți dormi mai bine, masajul acompaniat de un produs cosmetic cât mai natural are efecte terapeutice și de relaxare. Ce altceva vă mai poate oferi amelioarea durerilor, somn odihnitor și relaxare?

Pentru a vă bucura de aceste multiple beneficii pe care vi le oferă masajul, puteți opta pentru Uleiul Hidratant Kosmo Oil, care are la bază patru uleiuri vegetale, și anume ulei de struguri, ulei de migdale, ulei de măsline și ulei de morcov. Fiecare ingredient examinat individual oferă beneficii enorme, așa că această combinație sinergică este minunată pentru o stare de bine, pentru reducerea durerii și pentru un plus de frumusețe.

Este un produs universal, care poate fi folosit pentru masaj facial, corporal, dar și pentru îngrijirea pielii deshidratate. Aplicat cu regularitate, veți simți o tonifiere și o hidratare puternică a pielii. De asemenea, acest ulei repară capilarele și vasele de sânge deteriorate, fiind potrivit pentru persoanele cu piele sensibilă. Va fi prielnic și persoanelor care au pielea grasă, deoarece are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, care previn apariția acneei.

Este minunat cum un singur produs poarte rezolva atâtea probleme. Responsabile pentru aceste beneficii uriașe sunt toate cele patru uleiuri vindecătoare. Puteți folosi acest ulei și în jurul ochilor, pentru a atenua ridurile fine și cercurile întunecate. Pentru a-i simți din plin beneficiile, aplicați Uleiul hidratant Kosmo Oil după un duș cald, folosind mișcări circulare și o presiune moderată.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!