De ce untul de shea este atât de lăudat? Care sunt beneficiile sale asupra pielii?

De ce untul de shea este atât de lăudat? Care sunt beneficiile sale asupra pielii?

Dintotdeauna, nucile au fost foarte darnice cu noi. Majoritatea nucilor și a fructelor cu coajă lemnoasă sunt bogate în acizi grași Omega-3 și în proteine. De exemplu, migdalele pot fi consumate ca atare, dar și untul de migdale și laptele de migdale sunt alimente de excepție. Untul de shea este similar cu untul de migdale, deoarece este fabricat din nucile arborelui african de shea. Totuși, untul de shea este unic datorită compoziției sale de grăsimi naturale, care permit untului să se absoarbă rapid în piele, prevenind astfel uscarea pielii, ameliorând vergeturile, cicatricile, protejând împotriva razelor solare și vindecând călcâiele crăpate și uscate. Acestea sunt doar câteva dintre efectele untului de shea.

Poate că vă întrebați cum de este posibil ca un simplu unt de shea să fie atât de eficient. Ce anume îl face atât de diferit de toate celelalte unturi naturale? Sunt trei proprietăți-cheie responsabile pentru beneficiile untului de shea.

Untul de shea este un bun hidratant natural

Untul de shea nerafinat este unul dintre cele mai bune hidratante naturale, întrucât are capacitatea de a pătrunde în straturile mai adânci ale pielii. Astfel, previne pierderea umidității din piele și susține antioxidanții activi. De asemenea, pentru că este absorbit rapid, nu lasă pielea grasă și nu înfundă porii, fiind cu adevărat grozav pentru toate tipurile de piele. Untul de shea conține și alantoină, un emolient natural, responsabil pentru calmarea straturilor exterioare ale pielii. Alantoina încetinește pierderea apei din piele și formează o barieră protectoare la suprafața pielii. Pe scurt, propritetățile de hidratare și de emoliere ale untului de shea înseamnă că împiedică uscarea pielii și o protejează împotriva factorilor externi, cum ar fi vântul și frigul, care usucă, crapă și irită pielea.

Untul de shea are proprietăți anti-îmbătrânire și antioxidante

Este bine să conștientizați că există două cauze majore ale îmbătrânirii. Este vorba despre îmbătrânirea intrinsecă și extrinsecă. Îmbătrânirea intrinsecă este genetică, însă îmbătrânirea extrinsecă este afectată de mediul extern. Soarele, alimentele pe care le consumăm, cât de mult dormim, cât suntem de stresați, precum și poluarea sunt factori care contribuie la îmbătrânirea extrinsecă. Untul de shea previne și încetinește îmbătrânirea extrinsecă deoarece are un conținut ridicat de antioxidanți și fitosteroli, care hrănesc pielea. De asemenea, vitaminele A și E sunt antioxidante și luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă deteriorarea celulelor. Vitamina A contribuie la reducerea ridurilor și la creșterea producției de colagen, în timp ce fitosterolii acționează ca un filtru UV, prevenind astfel daunele cauzate de expunerea la soare.

Untul de shea este antiinflamator și antibacterian

Probabil ați auzit de nenumărate ori că untul de shea poate vindeca rănile și poate trata acneea. Aceste beneficii sunt posibile tocmai pentru că untul de shea are proprietăți antiinflamatorii. Prezența fitosterolilor și a acidului cinamic reduc roșeața, iritațiile și accelerează vindecarea pielii. Untul de shea poate fi folosit pentru a calma în mod natural mușcăturile insectelor, erupțiile cutanate, eczema și arsurile solare. Untul de shea este bogat în catechine, un polifenol care se găsește și în ceaiul verde. Catechinele au proprietăți antimicrobiene și antifungice care previn roșeața și iritațiile atunci când fac parte dintr-o rutină completă de îngrijire a pielii.

Kosmo Oil vă propune o gamă complexă de produse pe bază de unt de shea. Din rutina personală de îngrijire a tenului și întregului corp nu ar trebui să lipsească Crema antirid Kosmo Oil cu cătină, unt de shea și măsline – o cremă bogată în polivitamine, care cicatrizează, hrănește pielea și o apără împotriva razelor soarelui. Un produs mai concentrat este Unt de shea antirid 100% natural Kosmo Oil, îmbogățit cu vitamina A, E și F, colagen și Omega 3-6-9 extras din sâmburi de struguri.

Continuăm îngrijirea corpului cu Unt de shea scrub corporal Kosmo Oil, care este un amestec natural 100% de unt de shea, microparticule abrazive din sâmburi de caise, ulei esențial de portocale și ulei de măsline care exfoliază, purifică și regenerează epiderma. Untul de shea relaxant Kosmo Oil este un alt produs foarte îndrăgit. Îmbogățit cu ulei de migdale dulci și ulei esențial de lavandă, untul de shea se absoarbe ușor și lasă pielea suplă, moale și fină. Încheiați rutina de îngrijire a pielii cu Unt de shea pentru călcâie Kosmo Oil care tratează pielea uscată, crăpată și afectată de calozități.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!