De ce unele femei au celulită și altele nu?

De ce unele femei au celulită și altele nu?

Majoritatea femeilor știu deja că celulita este foarte greu de învins. În ciuda dietelor stricte, a exercițiilor care vizează zonele cele mai afectate de celulită și a scăderii în greutate, celulita tot reușește să se mai agațe de șolduri, de fese și de coapse.

Totuși, nu toate femeile au celulită. De ce unele femei au celulită și altele nu? De ce unele femei au celulită și majoritatea bărbaților nu?

Ce cauzează celulita?

Răspunsul nu este absolut simplu, dar s-ar putea spune că celulita este rezultatul unei combinații de factori care determină ca femeile să fie mai sensibile la celulită. Primul factor are de-a face cu structura de colagen care diferă de la femei la bărbați. Vorbim despre niveluri hormonale diferențiale, prin urmare bărbații au în general mult mai mult testosteron decât femeile, iar structura de colagen masculin tinde să fie mai groasă decât structura de colagen a corpului de sex feminin. Structura colagenă masculină favorizează o suprafață mai netedă a pielii.

În al doilea rând, femeile au niveluri mai ridicate de estrogen, așa că organismele lor tind să stocheze mai multă grăsime. În cele din urmă, femeile au mai mulți receptori alfa, care utilizează celulele grase pentru a crea mai multe grăsimi. În combinație, acești factori formează trioul perfect pentru celulită.

Totuși, persistă întrebarea de ce unele femei au celulită în timp ce altele nu au? În primul rând, corpul fiecărei persoane este unic. Asta înseamnă că femeile diferă una de cealaltă și au niveluri diferite de hormoni și astfel, structura lor de colagen poate fi mai mult sau mai puțin înclinată să favorizeze celulita.

Dieta poate juca, de asemenea, un rol important, deoarece alimentele procesate care conțin ingrediente care imită estrogenul tind să susțină crearea și depozitarea mai multor grăsimi în organism. Un alt factor poate avea legătură cu stilul de viață și profesia care favorizează sedentarismul. Munca la birou și statul în scaun afectează circulația la nivelul picioarelor și astfel producția de colagen scade, iar celulita este avantajată.

Mai trebuie să știți că și hainele strâmte favorizează celulita. Cu cât hainele sunt mai strâmte, cu atât mai mult scade circulația și producția de colagen, stimulând astfel riscul de apariție a celulitei.

Gradul celulitei joacă, de asemenea, un rol important. Deși unele femei par a avea celulită și altele nu, chiar și cele care par să nu aibă tot este posibil să aibă. Celulita vine în patru grade, de la zero la trei, sugerând că și femeile care nu par să aibă celulită ar putea să aibă o celulită mai puțin vizibilă.

Cum poate fi combătută celulita?

Deși genetica poate juca un anume rol, măsurile preventive precum o dietă sănătoasă, efectuarea exercițiilor fizice care îmbunătățesc circulația și evitarea hainelor mulate pot face o mare diferență. Orice tratament de succes pentru celulită trebuie să aibă o abordare în trei pași, adică trebuie să asigure producția de colagen, trebuie să țintească celulele adipoase de sub piele și trebuie să stimuleze circulația.

Un produs foarte apreciat este Crema Anticelulitică cu Cafeină Kosmo Oil, care elimină toxinele și lichidele în exces, reduce numărul celulelor grase din țesutul adipos și diminuează diametrul depozitelor de grăsime. În plus, nu conține coloranți, parfumuri, parabeni și parafină.

Mai puteți lua în considerare și un tratament care combină câmpurile radio și câmpurile electromagnetice, care generează căldură pentru a topi celulele adipoase, stimulând în același timp nivelul de producere a colagenului natural al pielii și îmbunătățind circulația.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!