Cât este de important peelingul pentru pielea noastră?

Cât este de important peelingul pentru pielea noastră?

Peelingul este secretul din spatele pielii sănătoase și strălucitoare. Peelingul sau exfolierea presupune eliminarea celulelor moarte de la suprafața epidermei care împiedică pielea să funcționeze normal și să își îndeplinească corect funcțiile. Peeling-ul poate fi de două feluri: cel chimic, o intervenție noninvazivă ce are rolul de a rezolva imperfecțiunile tenului, și peeling-ul pe care îl facem acasă, cu ingrediente naturale sau produse exfoliante.

Peelingul chimic – ce beneficii are și în ce situații se recomandă?

Peelingul chimic este o formă de tratament cosmetic ce se realizează numai de către un medic dermatolog, pentru a scăpa de anumite probleme ale tenului. Peeling-ul chimic se recomandă în mod special pentru tenul cu riduri fine de expresie, pentru tenul îmbătrânit, tenul acneic sau tenul cu cicatrici. Uneori, peeling-ul chimic poate fi o soluție și pentru pistrui, pete solare sau pete pigmentare. În funcție de ten și de gravidatea problemelor, peeling-ul poate fi superficial, mediu sau profund. Peeling-ul superficial este cel mai blând cu pielea, ideal în tratarea ridurilor fine, a cicatricilor cauzate de acnee și a pielii uscate, peeling-ul mediu este recomandat în cazul cicatricilor lăsate de acnee și a petelo cafenii, iar peeling-ul profund se folosește pentru cele mai grave probleme ale tenului, se realizează exclusiv în săli chirurgicale, cu anestezie locală.

Tipul de peeling de care ai nevoie va fi stabilit doar după un consult de specialitate. Așa poți afla dacă este nevoie de un peeling chimic, sau dacă poți apela și la unul realizat acasă, cu diverse ingrediente sau produse speciale.

Peeling-ul realizat acasă, eficient în cazul problemelor superficiale

Dacă nu te confrunți cu probleme foarte mari ale tenului, poți opta și pentru un peeling realizat acasă, cu ingrediente pe care le poți găsi prin cămară sau cu produse speciale. Bineînțeles, produsele cosmetice vor fi mereu mai eficiente pentru că acestea conțin combinația perfectă și ingredientele active necesare pentru o exfoliere cât mai bună. Spre exemplu, poți folosi un exfoliant universal cu ceai verde și microsfere de ceară, un produs eficient mai ales pentru îndepărtarea punctelor negre. Ceaiul verde are proprietăți antioxidante și acționează în direcția normalizării activității glandelor sebacee, în timp ce microsferele de ceară îndepărtează cu succes celulele moarte de pe suprafața epidermei. Folosirea constantă a unui astfel de produs te ajută să ai un ten strălucitor și sănătos. Mai mult decât atât, îl poți folosi nu doar pe ten, ci pentru întregul corp, rezultatele fiind la fel de vizibile.

Peeling-ul ar trebui să fie o parte importantă a ritualului tău de îngrijire a tenului, dacă îți dorești o piele fără imperfecțiuni, strălucitoare și cu un aspect sănătos. Cu toate acestea, nu se recomandă să apelezi la exfoliere prea des, mai ales dacă ai o piele sensibilă pentru că exfolierea o poate afecta mai tare. Peeling-ul făcut acasă se recomandă în situațiile în care nu te confrunți cu probleme ale tenului prea mari, de multe ori fiind chiar un ritual relaxant, de care te poți bucura la finalul unei zile obositoare. Dacă vrei însă să scapi de petele inestetice, de acnee sau de ridurile de expresie, nu ezita să te programezi la un consult de specialitate pentru un peeling chimic. Un efort mic, pentru un ten radiant!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!