Cum tratăm iritațiile apărute după epilare?

Cum tratăm iritațiile apărute după epilare?

Iritațiile după epilare pot să apară indiferent de metoda folosită pentru a îndepărta firele de păr nedorite. În cazul epilării cu ceară sau cu aparatul depilator există cele mai mari șanse să apară iritații ale pielii, acestea agresând cel mai mult pielea în momentul smulgerii părului. Pentru a evita aceste iritații sau puncte roșii inestetice trebuie să ții cont de anumite sfaturi, dar și să folosești produse care au rolul de a combate iritațiile și de a calma pielea.

Ce trebuie să faci înainte de epilare?

Dacă vrei să reduci riscul de apariție al iritațiilor, ar fi bine să pregătești bine pielea înainte de epilare. Pentru a evita iritațiile și punctele roșii inestetice, porii și capilarele trebuie să fie cât mai reduse, iar în acest sens, poți folosi următoarele trucuri:

  • Folosește un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte și apoi hidratează intens pielea, cu o zi înainte de epilare
  • Evită dușul fierbinte în ziua epilării pentru că apa fierbinte favorizează deschiderea porilor
  • Evită dușul timp de 4-5 ore după epilare și nu aplica niciun produs cosmetic pe zonele epilate
  • Folosește o compresă rece înainte de epilare, dacă folosești ceara sau aparatul de epilat
  • Folosește un gel sau o spumă de ras, dacă folosești lama

Chiar și așa, cu toate metodele de prevenție, iritațiile pot să apară, mai ales în cazul pielii mai sensibile. Iar în acest caz, trebuie să fii pregătită pentru a trata cât mai bine pielea iritată și a te bucura cât mai repede de o piele fină și catifelată.

Cum scapi de iritațiile după epilare?

Iritațiile după epilare sunt extrem de inestetice și îți pot strica planurile. Odată apărută iritația, cu greu mai poți scăpa de ea, iar trucurile pe care le găsești de obicei în mediul online nu doar că nu sunt foarte utile, dar îți pot face și mai mult rău. Aspirina sau ovăzul, chiar dacă au proprietăți antiinflamatoare și vor calma pe moment senzația de usturime sau mâncărime de la nivelul pielii, tot nu vor șterge cu buretele iritațiile sau punctele roșii inestetice. Nici gheața aplicată pe pielea iritată nu te va ajuta foarte mult. Tocmai din acest motiv, dacă vrei să scapi de iritații, ar fi bine să te asiguri că ai în casă un gel sau un ulei special pe care să îl aplici imediat după epilare. Gelul după epilare are proprietăți antiseptice ce reduc riscul apariției unei eventuale iritații și în același timp calmează roșeața și durerea. Tot ce trebuie să faci este să aplici acest gel pe zona proaspăt epilată de 2-3 ori pe zi și vei vedea cum pielea ta va arăta mult mai bine. Gelul după epilare poate fi folosit în toate tipurile de epilare fără niciun fel de problemă. Uleiul după epilare este recomandat mai ales după epilarea cu ceară pentru că elimină cu succes și reziduurile de ceară ce rămân pe piele în urma epilării. Mai mult decât atât, uleiul după epilare are un puternic efect antiseptic, antiinflamator și cicatrizant, calmează pielea iritată și o hidratează în profunzime, lăsându-ți pielea mult mai fină, netedă și catifelată. Uleiul după epilare ajută și la refacerea epidermei uscate și îți oferă și protecție împotriva agresivității factorilor externi.

În mod normal, nu se recomandă folosirea produselor cosmetice, cum ar fi creme sau loțiuni, după epilare pentru că acestea pot agrava mai tare iritațiile. Însă, dacă optezi pentru un gel sau un ulei după epilare ce conține doar ingrediente naturale, pielea ta îți va mulțumi, fiind mult mai catifelată la atingere.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!