Cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece

Cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece

Frigul și temperaturile scăzute pot duce la degradarea epidermei. Află cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece.

Zilele de toamnă târzie și cele de iarnă sunt aspre cu pielea, la propriu. Aerul rece, vântul și umiditatea scăzută o usucă. Același efect îl are și aerul cald din interiorul locuințelor. Fără o îngrijire adecvată, pielea uscată poate cauza apariția roșeții, mâncărimilor, crăpăturilor inestetice, dar și a altor afecțiuni. Află cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece, pentru a evita asemenea neplăceri.

Care sunt principalele afecțiuni ale pielii, asociate cu sezonul rece?

Principalele afecțiuni ale pielii cu care ne putem confrunta în sezonul rece sunt:

  • Eczema

Boală de piele, acută sau cronică, de natură infecțioasă sau alergică, caracterizată prin erupții, abcese, leziuni umede sau uscate (însoțite de mâncărimi intense).

  • Acneea

Boală de piele caracterizată prin apariția, mai ales pe față, a unor coșuri, puncte negre etc., care adesea supurează.

Cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece?

Pentru a fi siguri că pielea noastră face față sezonului rece, există mai multe metode de îngrijire și, implicit, mai multe răspunsuri la întrebarea: Cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece.

Iată care sunt 3 cele mai eficiente acțiuni pe care le putem întreprinde:

  • Adăugarea în dieta zilnică a unor alimente benefice pielii;
  • Consumul sporit de lichide;
  • Utilizarea unor produse cosmetice eficiente.

Care sunt alimentele benefice pielii?

La capitolul: Cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece?, nutriționiștii atrag atenția asupra includerii în alimentație a mai multor categorii de produse. E vorba despre alimente bogate în Omega 3, fructe și legume.

Cel mai bun mod de a menține pielea moale și suplă este s-o hidratezi din interior. Ouăle, nucile, semințele chia, avocado, carnea slabă de pește, curcan, pui sau vită, uleiul de pește, iaurturile și produsele lactate te pot ajuta în acest sens. În plus, acizii esențiali Omega 3 reduc riscul de îmbătrânire a pielii, prin stimularea regenerării celulare.

Tot în sezonul rece, organismul și pielea noastră se confruntă cu o lipsă acută de vitamine și minerale. Vitaminele A, C și E, zincul sau seleniul sunt indispensabile pentru o piele sănătoasă și hidratată.

Sărurile din legume și fructe te ajută să reții mai multă apă în corp. În plus, antioxidanții din fructe și legume contribuie la combaterea îmbătrânirii și a daunelor provocate de radicalii liberi.

Ce lichide sunt recomandate pentru a menține pielea sănătoasă în sezonul rece?

Apa dar și ceaiurile te pot ajuta să te hidratezi. În plus, ceaiul verde mai are proprietatea de a bloca enzimele dăunătoare, care pot provoca varii afecțiuni ale pielii, inclusiv cancer. Tot ceaiul verde are puternice proprietăți antiinflamatorii, reduce riscul de apariție al acneei și întărește sistemul imunitar!

Care produse cosmetice sunt recomandate pentru pentru îngrijirea pielii în sezonul rece?

Sunt cel puțin 2 produse care n-ar trebui să-ți lipsească, dacă te gândești cum să-ți îngrijești pielea în sezonul rece. Este vorba de:

  • Cremele hidratante

Crema hidratantă este esențială pentru un ten uscat. Dacă vrei rezultate bune, fără investiții mari, poți alege o cremă de față hidratantă de la Kosmo Oil. Îți recomandăm crema cu ceai verde și unt de shea, potrivită atât pentru tenul gras, cât și pentru cel sensibil. Extractul de ceai verde va calma pielea iritată de vânt și temperaturile scăzute. Iar untul de shea și uleiurile vegetale din compoziția cremei îți vor ajuta pielea să-și recapete strălucirea și catifelarea de odinioară.

  • Produsele cosmetice bogate în vitamina E

Vitamina E hidratează pielea, luptă contra radicalilor liberi, reduce ridurile și previne îmbătrânirea prematură a pielii. Dacă ai timp, poți să-ți produci singur(ă) diverse măști în care să adaugi între 5 și 10 picături de vitamina E uleioasă. Sau, poți oricând opta pentru gelul antirid cu vitamina E de la Kosmo Oil. Gelul asigură hidratarea și vitaminizarea intensă și eficientă a zonei sensibile din jurul ochilor și a feței.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!