Cum să îți menții tenul hidratat în sezonul rece?

Cum să îți menții tenul hidratat în sezonul rece?

Sezonul rece este cel mai mare inamic al tenului tău pentru că frigul, vântul și aerul uscat din interior îți pot deshidrata tare epiderma. În această perioadă se recomandă tratamentele faciale regeneratoare, dar și o rutină de îngrijire a tenului bazată pe o hidratare intensă.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a avea un ten sănătos și hidratat în zilele friguroase de iarnă:

  • Folosește un umidificator dacă aerul din casă este mult prea uscat

Uneori ai impresia că dacă stai mai mult prin casă, sezonul rece nu îți poate afecta în niciun fel tenul pentru că nu iei contact cu factorii de mediu externi. Lucrurile nu stau chiar așa în realitate pentru că în sezonul rece, inclusiv statul prea mult în casă te poate face să ai un ten deshidratat și lipsit de strălucire. Motivul este unul simplu: aerul prea uscat din interior. Atunci când ai de-a face cu un mediu cald și uscat, cum se întâmplă de cele mai multe ori în interior, tenul se deshidratează mult mai repede. Tocmai din acest motiv, se recomandă folosirea unui umidificator care să păstreze un nivel optim de umiditate în locuința ta. Un umidificator te ajută să îți menții tenul hidratat, dar și sănătatea la cote maxime pentru că aerul uscat îți poate provoca iritații la nivelul nasului și al sinusurilor și îți poate îngreuna respirația, mai ales pe parcursul nopții.

  • Alege o rutină de îngrijire a tenului potrivită pentru sezonul rece

În sezonul rece, hidratarea este cea mai importantă parte a ritualului de îngrijire a tenului tău, iar exfolierea ar trebui făcută mult mai rar decât în sezonul cald, maxim o dată pe săptămână. În momentul în care pielea ta este uscată, exfolierea nu face altceva decât să accentueze problemele tenului cu care te confrunți în sezonul rece. Produsele hidratante sunt cele care te ajută să îți protejezi tenul mai bine în sezonul rece, iar dermatologii recomandă cremele hidratante cu o bază grasă sau cu un conținut mare de ulei, care să hidrateze epiderma în profunzime. Cu toate acestea, cremele pe bază de ulei nu sunt recomandate și pentru persoanele ce se confruntă cu un ten gras, pentru că acestea nu vor face altceva decât să crească secreția de sebum. Persoanele cu tenul gras ar trebui să opteze pentru o cremă hidratantă pe bază de apă. Există și produse care sunt recomandate pentru toate tipurile de ten, atât pentru cel gras, cât și pentru cel uscat sau sensibil. Aceastea au la bază ingrediente naturale care calmează iritațiile pielii și o ajută să își recapete strălucirea. Spre exemplu, o cremă hidratantă cu ceai verde și unt de shea nu ar trebui să îți lipsească iarnă din ritualul tău de îngrijire a pielii.

  • Hidratează-ți organismul

În sezonul rece trebuie să ai grijă și de interior, nu doar de exterior. Tenul tău va arăta mult mai bine dacă îți menții și organismul hidratat, iar în acest sens, alimentele bogate în apă îți pot da o mână de ajutor. Se recomandă consumul de fructe precum mere, portocale sau kiwi, dar și legume, cum ar fi roșii sau castraveți. Mai mult decât atât, asigură-te de organismul tău primește doza suficientă de vitamina C și Omega 3, ce ajută la producția de colagen și elastină și la obținerea unui ten suplu, ferm și hidratat.

Menținerea tenului hidratat în sezonul rece nu este o misiune imposibilă, atâta timp cât îți stabilești o rutină de îngrijire a tenului și ai produsele potrivite care să te ajute în acest sens.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!