Cum să ai grijă de tine de sărbători?

Cum să ai grijă de tine de sărbători?

A avea grijă de noi înșine este esențial pe tot parcursul anului, dar mai ales în preajma sărbătorilor când, în haosul cumpărăturilor și al pregătirilor, uităm că până la urmă sărbătoarea înseamnă iubire și grijă de sine, precum și dragoste necondiționată față de semenii noștri. Fie că sunteți singuri sau împreună cu cei dragi de sărbători, anul acesta poate că ar fi o idee bună să considerați sărbătorile un prilej minunat pentru a vă iubi și pentru a avea un pic mai multă grijă de voi înșivă.  Dacă ați uitat ce înseamnă să aveți grijă de corpul și de starea voastră de bine, vă reamintim noi în rândurile următoare.

Curățați-vă spațiul. Poate că deja o știți pe celebra Marie Kondo, care nu ezite să ne învețe faptul că un spațiu curat oferă zeci de beneficii stării noastre generale. Indiferent dacă spălați vasele, faceți o curățenie rapidă sau efectuați o curățenie de sezon cât se poate de minuțioasă, este minunat să știți că vă puteți retrage seara într-un pat curat, iar în zorii zilei să vă savurați cafeaua într-o casă  ordonată și aeresită.

Creați o ambianță. Chiar și pentru câteva clipe de iubire și grijă de sine este important să creați o ambianță cât mai plăcută. Unii preferă să aprindă o lumânare, unii să ardă puțină tămâie, iar alții  folosesc un difuzor care le umple spațiul cu aromele lor preferate. Prin efectul său de aromaterapie și de purificare a aerului, un difuzor induce relaxare și ameliorează stresul.

Faceți exerciții fizice. Exercițiul fizic oferă nenumărate beneficii pentru sănătatea și starea noastră de bine, așa că puțină mișcare zilnică ar trebui să facă parte din rutina noastră. Ar putea fi orice tip de exercițiu, de la un antrenament complet la sală, la pilates sau yoga.

Gătiți o masă sănătoasă. Deși de multe ori gătitul poate părea o corvoadă, poate fi și un moment deosebit de creativ și relaxant. Încercați să căutați câteva rețete ușoare, pe care să le urmați cu plăcere. Fie că sunteți singuri sau în compania unei persoane dragi, aranjați frumos masa și puteți să serviți chiar și un pahar cu vin. În plus, cât timp gătiți, pentru mai multă relaxare și distracție, puteți asculta muzică sau un podcast pe care v-ați propus demult să îl ascultați. Apoi așezați-vă la masă și bucurați-vă de roadele muncii.

Fiți creativi. Sunt nenumărate modalități prin care putem fi mai creativi în fiecare zi, așa că puteți face ceea ce vă pasionează sau puteți demara un hobby cu totul nou. Indiferent dacă vă place să scrieți, să pictați, să faceți poze, să schițați sau să cântați, pentru toată lumea există ceva. În ultimul timp, pentru relaxare, multe persoane și-au achiziționat cărți de colorat pentru adulți. Mai apoi, parcă nimic nu sporește mai mult grija de sine decât o seară liniștită pe canapea, cu o pătură pufoasă, o ceașcă de ceai și o carte bună.

Încercați o rutină de îngrijire puțin mai luxoasă. Deși o rutină zilnică de înfrumusețare este esențială, este important să vă răsfățați din când în când. Puteți dedica o seară întreagă îngrijirii de sine. Ați putea începe cu o procedură naturală de albire a dinților, cum ar fi pasta de dinți cu cărbune, să continuați apoi cu exfolierea tenului folosind un exfoliant blând așa cum este KosmoOil Exfoliant Universal cu Ceai Verde și Microsfere de Ceară și apoi cu aplicarea unei creme hidratante sau al unui unt, precum untul de shea antirid 100% natural. O mască de păr, un tratament facial la domiciliu, o manichiură și o pedichiură, sunt toate idei minunate prin care puteți să vă îngrijiți și să vă relaxați.

Scrieți un jurnal. Multe persoane au căpătat obiceiul de a ține un jurnal în care scriu o multitudine de lucruri, de la ceea ce li s-a întâmplat peste zi, ceea ce au simțit în anumite momente și până la idei și planuri de viitor. Jurnalul ne oferă timpul nostru pentru a fi creativi și pentru a reflecta asupra micilor momente din viața noastră. Ați putea începe un jurnal de recunoștință, un jurnal de artă sau pur și simplu ați putea scrie despre ceea ce gândiți și ce simțiți.

În cele din urmă, încercați să mergeți mai devreme la culcare. În aceste vremuri atât de ocupate și agitate, a merge la culcare devreme este un tratament rar și sacru, totuși este important să îi oferim corpului nostru o cantitate adecvată de somn.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!