Cum puteți preveni vergeturile cauzate de sport?

Cum puteți preveni vergeturile cauzate de sport?

Majoritatea persoanelor cred că vergeturile sunt cauzate de dezvoltarea rapidă care are loc în timpul pubertății, de sarcină și de creșterea bruscă în greutate. Însă, foarte puțini oameni știu că vergeturile sunt cauzate și practicarea regulată a exercițiilor fizice.

De fapt, creșterea rapidă a dimensiunii țesutului muscular ca urmare a practicării sporturilor și culturismului cauzează adesea vergeturi, în special în rândul bărbaților. În mod obișnuit, vergeturile cauzate de exercițiile fizice sau de culturism se observă pe coapse, dar pot apărea în orice zonă unde „explodează” mușchiul.

Cum se formează vergeturile?

În general, putem considera vergeturile ca fiind cicatrici adânci formate în țesutul pielii. Dacă ne referim la vergeturile cauzate de activitățile sportive, atunci trebuie să știți că aceste vergeturi se dezvoltă pentru că unele zone ale corpului se dezvoltă mult prea repede, iar pielea nu are timpul necesar pentru a se adapta. Prin urmare, pielea se extinde peste punctul său de elasticitate, formând vergeturile.

Inițial, vergeturile vor fi ca niște venișoare purpurii sau roșii, dar pe măsură ce se maturizează, vor deveni albe. În cazul culturismului, planurile de antrenament sunt stricte și intense, rezultând astfel o creștere rapidă a dimensiunilor unor zone ale mușchilor, cum ar fi bicepsul și coapsele. Drept urmare, aici se vor forma vergeturile.

Cum puteți preveni vergeturile?

După cum știți deja prea bine, culturismul implică programe de antrenament care adesea contrazic sfaturile pentru prevenirea vergeturilor. Totuși, dacă sunteți dispuși să înregistrați progrese într-un ritm mai lent, puteți obține în continuare rezultatele pe care le doriți, reducând totodată riscul de apariție a vergeturilor.

Evitați creșterea bruscă a greutății sau pierderea în greutate

Acesta este cel mai dificil sfat pe care trebuie să-l urmați atunci când urmați un program de antrenament. Cu toate acestea, dacă veți dezvolta masă musculară într-un ritm ceva mai lent, pielea va avea mai mult timp pentru a se adapta la masa corpului în schimbare, ceea ce înseamnă că va fi mai elastică și, prin urmare, mai puțin probabil să se întindă peste limita sa.

Urmați un regim alimentar nutritiv

De cele mai multe ori, un regim alimentar bogat în substanțe nutritive favorizează dezvoltarea musculară și previne formarea vergeturilor. Asigurați-vă că includeți în dieta alimentară vitamine, zinc și antioxidanți. Astfel, sănătatea pielii poate fi menținută și de la interior, pentru a fi mai rezistentă împotriva vergeturilor.

Nu omiteți hidratarea

Sunt disponibile numeroase creme, geluri, loțiuni și uleiuri care ajută la prevenirea, reducerea și chiar eliminarea vergeturilor. Pe lângă un consum de alimente nutrivite, pielea se poate menține și de la exterior, prin hidratare constantă. Cele mai eficiente produse împotriva vergeturilor sunt cele bogate în vitamina A, E, în unt de shea și unt de cacao.

Dacă preferați un produs pe bază de ulei, puteți încerca Kosmo Line Ser Corporal cu Lavandă și Omega 3-6-9, o emulsie uleioasă foarte apreciată, care previne, reduce și elimină vergeturile și alte cicatrici. Pe lângă concentratul activ de Omega 3-6-9, Serul Corporal Kosmo Line conține și ulei de morcov, de avocado, de măsline și de struguri, toate bogate în substanțe nutritive și antioxidanți pe care pielea îi poate absorbi.

Dacă aveți deja vergeturi și sunteți în căutarea unor modalități prin care le puteți elimina sau măcar diminua, continuați să aplicați sfaturile explicate în rândurile de mai sus. În ceea ce privește folosirea unor produse topice, așa cum este Serul Corporal Kosmo Oil, cu cât începeți mai devreme, cu atât va fi mai eficient.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!