Cum obținem o piele fara cusur

Cum obținem o piele fara cusur

Dacă v-ați întrebat vreodată cum obținem o piele fără cusur în realitate, nu în Photoshop, atunci acest articol este pentru dumneavoastră.

Pielea ne reprezintă într-o măsură extrem de mare. O trădează și expresia românească “a fi în pielea cuiva”, care presupune, practic, preluarea identității celuilalt prin prisma epidermei.

Valoarea identitară a pielii ne face să ne dorim ca ea să ne reprezinte, să fie impecabilă și frumoasă. Iar o asemenea dorință nu ține de ordinul imposibilului, atât timp cât știm cum s-o îngrijim corect și ne documentăm în privința produselor care ne ajută să obținem o piele fără cusur, vreme îndelungată.

Care sunt principalii dușmani ai pielii?

La capitolul dușmani, pielea continuă să se confrunte cu mulți, chiar și în secolul XXI. Cei mai aprigi inamici ai pielii noastre se dovedesc a fi:

  • Stările de tensiune din organism duc la o dezechilibrare a metabolismului. Iar acest fapt, atrage de la sine, consecințe negative pentru sănătate, inclusiv pentru sănătatea pielii.

Studiile au demonstrat că stresul este unul dintre principalii factori care favorizează apariția acneei (puncte negre/coșuri), eczemelor (acute/cronice, caracterizate prin erupții, abcese, leziuni umede sau uscate, însoțite de mâncărimi intense ale epidermei), psoriazisului (boală de piele caracterizată prin descuamări abundente, localizate în diverse regiuni ale corpului), vitiligo (boală caracterizată prin apariția unor zone albe, lipsite de pigmenți), urticarie (erupție cutanată, constituită din papule izolate ori confluente, însoțită de prurit) etc.

  • Razele ultraviolete. Radiațiile ultraviolete, pot duce la arsuri ale pielii, la apariția ridurilor inestetice, dar mai ales se pot face vinovate de apariția cancerului.

Conform statisticilor, incidența cancerului de piele non-melanom și melanom este într-o continuă creștere în ultimele decenii.

Actualmente, în fiecare an, la nivel global, între 2 și 3 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer de piele non-melanom și 132.000 de persoane – cu cancere de piele melanom.

  • Dieta neechilibrată. Lipsa de timp, mâncatul în fugă și meniurile nediversificate pot contribui activ la starea pielii noastre.

Printre principalele tipuri de alimente care provoacă un aspect nesănătos al pielii se numără produsele de tip fast-food, produsele procesate și/sau grase, băuturile carbogazoase etc.

Merită menționat, totodată, că nutriționiștii au identificat un grup de alimente care cresc riscurile de apariție a inflamațiilor în organism. Și pentru că cele mai multe probleme ale pielii sunt provocate de factori inflamatorii, eliminarea acestora poate constitui un pas important pentru a obține o piele fără cusur.

Pe lista acestor alimente, supranumite și “zarnă” (nightshades), au fost incluși: cartofii roșii, ardeii dulci, vinetele, ardeiul cayenne și boiaua.

  • Intoleranțe alimentare. Foarte multe persoane se nasc, manifestând o intoleranță față de anumite alimente care, odată consumate, pot duce la apariția alergiilor.

Preparatele cel mai des invocate în acest sens sunt: glutenul, soia, nucile, ouăle și produsele lactate.

Cum ne îngrijim corect, pentru a obține o piele fără cusur?

O piele sănătoasă trădează și o stare de spirit bună. Ceea ce înseamnă că pentru a obține o piele fără cusur, e imperios necesar să avem grijă de sănătatea noastră, începând cu ceea ce punem în farfurie.

Iată o listă de 5 alimente care n-ar trebui să lipsească din nici un meniu:

  • avocado;
  • piept de curcan;
  • fructe de pădure;
  • fulgi de ovăz;
  • boabe de năut.

De asemenea, este foarte important ca organismul să fie hidratat. Consumul a doi litri de lichide pe zi face minuni asupra pielii.

Pielea trebuie de asemenea hidratată și din exterior, prin intermediul unor produse de calitate. Ați putea opta pentru produsele Kosmo Oil, cu ingrediente 100% naturale, fabricate în laboratoare prestigioase din Franța, Elveția, Germania și Spania.

La Kosmo Oil găsiți o gamă variată de produse pentru îngrijirea pielii, cum ar fi:

  • Serul antirid Kosmo Oil, bogat în acizi grași omega 3-6-9, asigurând hrănirea, netezirea, hidratarea și regenerarea pielii.
  • Cremă hidratantă Kosmo Oil cu ceai verde și unt de shea, cu efect antioxidant și calmant asupra pielii.
  • Exfoliant universal Kosmo Oil cu ceai verde ce conține micro sfere de ceară, care favorizează regenerarea celulară și normalizează activitatea glandelor sebacee.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!