Cum are bambusul grijă de pielea ta?

Cum are bambusul grijă de pielea ta?

Foarte popular în Asia de Est, bambusul este, în esență, un soi de iarbă uriașă, foarte sustenabilă. Crește câțiva centimetri pe zi, așa că oamenii i-au găsit câte o întrebuințare mai în orice, de la medicamente până la vestimentație. În ceea ce privește îngrijirea pielii, bambusul se remarcă prin belșugul său natural de silice vegetal.

Cu toții avem la naștere silice în organism, silicele find o substanță-cheie din depozitele de colagen ale corpurilor noastre, dar odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de silice scade, la fel și elasticitatea pielii, precum și capacitatea rănilor de a se vindeca rapid și eficient. Deoarece extractul de bambus conține niveluri ridicate de silice natural, a devenit un ingredient de bază într-o serie de produse de îngrijire a pielii și de înfrumusețare. Nu doar că bambusul ajută la reumplerea rezervelor de colagen și îmbunătățește flexibilitatea pielii, dar totodată sprijină și sinteza glicozaminoglicanilor, care au rolul de a preveni pierderea umidității din piele. Iată o combinație foarte puternică de beneficii care vine în ajutorul pielii îmbătrânite și uscate, ajutând-o să devină mai fină, mai fermă și mai suplă.

Pe lângă concentrația ridicată de silice, bambusul mai conține și un număr semnificativ de antioxidanți naturali care protejează pielea împotriva radicalilor liberi nocivi și a daunelor provocate de UV. Prin utilizarea frecventă a produselor de îngrijire cu bambus, pielea va deveni mai radiantă și mai uniformă. Foarte important este și că bambusul este un anti-iritant, ceea ce înseamnă că produsele de îngrijire a pielii cu extract de bambus sunt potrivite pentru pielea sensibilă, calmând-o, ameliorând simptomele și uscăciunea și atenuând eczemele și chiar psoriazisul.

Se mai crede, de asemenea, că bambusul este dușmanul acneei, deoarece creează un mediu mai stabil și mai sănătos pe suprafața pielii ceea ce înseamnă că celulele sunt mai puțin susceptibile să se irite și să se inflameze atunci când toxinele și excesul de sebum sunt secretate de pori, reducând astfel frecvența și severitatea erupțiilor.

Cel mai adesea, extractul de bambus vine sub două forme, și anume pudră de bambus și sevă de bambus. Pudra de bambus se prepară din extractul tulpinilor de bambus și este incredibil de bogată în sare minerală și în silice organice care remineralizează, reînoiește și hidratează pielea. Pudra de bambus este un ingredient de bază în multe produse de curățare, îngrijire și întreținere a pielii, oferind o îngrijire delicată, dar și o exfoliere eficientă. Pudra de bambus foarte fin măcinată este adăugată și în pudrele de obraz, întrucât oferă pielii o strălucire fermecătoare. Pudra de bambus se mai găsește în săpunuri, loțiuni, creme, geluri de duș și tratamente SPA pentru întinerirea pielii. Și tu poți avea acasă propriul tău SPA alegând pentru îngrijirea pielii tale două dintre cele mai apreciate produse Kosmo Oil. Este vorba despre Gel hidratant cu bambus, care se poate folosi atât pe corp, cât și pe față și care conține micropulbere de bambus, oferind pielii hrana de care are nevoie, hidratare și luminozitate. La rândul său, Crema hidratantă cu bambus Kosmo Oil protejează împotriva factorilor oxidanți, îmbunătățește elasticitatea pielii și hidratează intens. Atât gelul hidratant, cât și crema Kosmo Oil au în compoziția lor micropulbere naturală din bambus, care îmbunătățește rezistența pielii, accelerează microcirculația sanguină și sintetizează colagenul. Sunt două produse minunate, care împlinesc toate cerințele pielii care se dorește netedă, fermă, suplă și catifelată, indiferent de vârstă.

Din bambus se mai extrage însă și seva, foarte bogată și ea în minerale, zaharuri și aminoacizi. Seva de bambus este cunoscută pentru beneficiile sale intensive de hidratare, menținând umezeala în piele, chiar și în stratul adânc al pielii care necesită foarte multă hidratare. La rândul său, seva de bambus este adăugătă în multe tipuri de produse de îngrijire a pielii, în special în creme de față, măști și produse pentru exfolierea tenului.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!