Ceaiul verde – un garant al frumuseții

Ceaiul verde – un garant al frumuseții

Dacă nu ești un iubitor de ceai, e timpul să-l aduci în viața ta sub o formă sau alta. De ce? Pentru că specialiștii declară ceaiul verde – un garant al frumuseții.

Ceaiul verde are nenumărate proprietăți benefice asupra organismului. El contribuie atât la menținerea sănătății, cât și a frumuseții. Partea bună e că nebăutorii de ceai nu trebuie să se îngrijoreze. Industria cosmetică are grijă să-l aducă, sub formă de creme sau seruri, în viața fiecăruia.

Află de ce este ceaiul verde – un garant al frumuseții, și cum îți poate schimba viața în bine.

Care sunt principalele proprietăți ale ceaiului verde?

Când vine vorba de ceaiul verde, majoritatea invocă proprietățile sale antioxidante. Există însă mult mai multe atuuri care plasează ceaiul verde în topul alimentelor bune pentru sănătate și frumusețe deopotrivă.

Printre principalele proprietăți ale ceaiului verde se numără:

  • Luptă contra caloriilor în plus

Polifenolii din compoziția ceaiului verde produc în organism căldură suplimentara. Acest fapt ajută la arderea grăsimilor. De asemenea, compușii din ceaiul verde, precum Mega-T, ajută la reglarea metabolismului, suprimând pofta de mâncare.

  • Reduce riscul de apariție a cancerului

Frunzele de ceai verde conțin EGCG – epigallocatechin gallate. Substanța ajută organismul să lupte împotriva celulelor canceroase, inclusiv în ceea ce privește cancerul de piele.

  • Menține pielea frumoasă

Polizaharidele, dar și alte componente din ceaiul verde, ajută la menținerea unui nivel scăzut de zahăr în sânge. Nivelul ridicat de zahăr a fost adesea asociat cu apariția unor boli de piele precum acneea.

  • Are proprietăți anti-îmbătrânire

Ceaiul verde este o sursă bogată de vitamina E, cunoscută pentru capacitatea sa de a încetini procesul de îmbătrânire. Acesta acționează împotriva radicalilor liberi – cauza majoră a deteriorării organismului și a apariției mai multor boli.

Cum a ajuns ceaiul verde – un garant al frumuseții?

Proprietățile ceaiului verde au intrat în atenția cercetătorilor. Astfel, astăzi avem la dispoziție nu doar o mare varietate de ceaiuri verzi, ci și nenumărate produse cosmetice, al căror ingredient principal este acest ceai. Motivul ține de faptul că oamenii de știință au declarat ceaiul verde – un garant al frumuseții, bazându-se pe mai multe cercetări.

Astfel, ceaiul verde este un garant al frumuseții deoarece:

  • Reglează nivelul de sebum

Sebum este o substanță secretată de glandele sebacee, menită să protejeze pielea față de agresiunea factorilor nocivi din mediul extern. Secretat în exces, însă, acesta poate favoriza apariția acneei și a punctelor negre. Un studiu a demonstrat că un conținut de doar 3% de extract din ceai verde în produsele cosmetice reduce cu 70% excesul de sebum!

  • Exfoliază pielea

Frunzele de ceai verde uscate au o textură ușor abrazivă. Ele sunt folosite adesea în compoziția cremelor/scrub-urilor, participând activ la eliminarea celulelor moarte ale pielii, dar și a excesului de sebum.

  • Reduce inflamațiile

Antioxidanții din ceaiul verde luptă împotriva inflamațiilor. Un studiu publicat de Journal of the American Medical Association of Dermatology susține chiar că ceaiul verde are potențial în tratarea oricăror afecțiuni ale pielii, de la acnee până la psoriazis (boală de piele caracterizată prin descuamări abundente, localizate în diverse regiuni ale corpului).

  • Oferă elasticitate pielii

Cercetătorii au descoperit că ceaiul verde poate reactiva celulele moarte ale țesutului epitelial. Deși aceste beneficii se referă doar la stratul exterior al pielii, importanța este colosală. Produsele cosmetice care au la bază extract de ceai verde pot întârzia apariția ridurilor!

Ceaiul verde – un garant al frumuseții tale? Cu siguranță! Descoperă la Kosmo Oil o gamă variată de produse cosmetice naturale, pe bază de ceai verde. Poți încerca:

Produsele Kosmo Oil te vor ajuta să-ți păstrezi frumusețea naturală și să radiezi, zi de zi.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!