Ce poți face chiar acum pentru o piele frumoasă și sănătoasă?

Ce poți face chiar acum pentru o piele frumoasă și sănătoasă?

Nu mai este un secret faptul că anumite influențe externe pot produce ravagii în ceea ce privește sănătatea și frumusețea pielii noastre. Când spunem influențe externe ne referim atât la razele soarelui, la fumat, la aerul poluat, la parfumurile sintetice pe care mulți dintre noi le folosim pentru a ne împrospăta locuințele, la vânt și, desigur, la stres. De nenumărate ori am fost avertizați că toate aceste influnețe exterioare nu ne fac niciun bine, dar de fiecare dată când cineva ne spune că stresul este nociv, devenim deodată și mai stresați.

Totuși, acum mai mult ca niciodată, ni se atrage atenția că aerul pe care îl respirăm și la care ne expunem zi de zi – atât aerul din casele noastre, cât și aerul din afara caselor – ne poate distruge ireversibil pielea. Mai exact, s-a constatat că aerul poluat provoacă hiperpigmentare, fură strălucirea pielii și – de parcă nu ar fi fost de ajuns – accelerează îmbătrânirea pielii și apariția liniilor fine și a ridurilor. Poluarea, praful, particulele minuscule de praf și de murdărie se așează pe pielea noastră pe tot parcusul zilei, descompunând lipidele care contribuie la o barieră sănătoasă a pielii, provocând inflamații și agravând afecțiunile preexistente ale pielii, precum eczema și urticaria. Conform specialiștilor, peste 90% din populația urbană trăiește cu un nivel de poluare care depășește limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății.

Nivelul de poluare sporește numărul radicalilor liberi, care distrug colagenul și sporesc astfel sensibilitatea pielii. Din acest motiv, este recomandat să ne îmbogățim rutina de îngrijire a pielii cu produse pe bază de antioxidanți, în special cu produse pe bază de vitamina C. De exemplu, o cremă bogată în antioxidanți este Crema Hidratantă cu Ceai Verde și Unt de Shea. O putem folosi în rutina matinală pentru a combate efectele poluării, dar și pentru a ne calma pielea și pentru a-i reda strălucirea. Pe parcursul zilei, când suntem expuși mediului, antioxidanții din această cremă vor acționa ca un scut împotriva poluării mediului. O altă cremă care luptă împotriva factorilor externi este Crema Antirid cu cătină, unt de shea și măsline, foarte bogată în vitaminele C, A, D, E, B1, B2 și K. Dintre toate aceste vitamine, vitamina C este cea crucială, deoarece studiile au arătat de nenumărate ori că poate opri deteriorarea cauzată de radicalii liberi. De asemenea, tot vitamina C stimulează înmulțirea celulelor și oferă pielii mai multă luminozitate.

În general, produsele bogate în antioxidanți formează un fel de barieră invizibilă între pielea noastră și poluarea din aer, nepermițând particulelor fine să se depună pe pielea noastră. Combinând produsele de îngrijire a feței pe bază de antioxidanți și vitamina C cu un produs de protecție solară și cu un exfoliant blând și eficient pentru a elimina orice urmă de murdărie la sfârșitul zilei, putem spune că reușim să combatem efectele dăunătoare ale lumii în care trăim. Antioxidanții, vitamina C și un SPF oferă cel mai bun nivel de protecție împotriva tuturor agresorilor de mediu, inclusiv a razelor UV și a poluării. Trebuie să știți că poluanții provin dintr-o varietate de surse, cum ar fi industria auto, fabricile, centralele electrice, ba chiar și industria agricolă și, toate acestea contribuie la poluarea care dăunează pielii noastre. Puțin mai feriți sunt cei care locuiesc în afara orașului.

Deci, dacă nu v-ați propus să nu mai ieșiți din casă pentru a vă proteja de poluarea din aer, luați în considerare îmbogățirea rutinei de îngrijire a pielii cu produse pe bază de antioxidanți, vitamina C și cu bun factor SPF, pentru a împiedica poluarea să se agațe de piele ca un magnet de fiecare dată când ieșiți pe ușă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!