Ai grijă de pielea ta în această iarnă cu aceste sfaturi

Ai grijă de pielea ta în această iarnă cu aceste sfaturi

Majoritatea femeilor își doresc o piele sănătoasă și strălucitoare pe tot parcursul anului, dar adesea, schimbările de sezon ne schimbă planurile. Dacă până în miezul toamnei ne-am bucurat de tenuri strălucitoare și suple și de o piele complet hidratată, cum se apropie iarna începem să suferim de piele uscată, crăpată și iritată, adică prezentăm toate simptomele unui corp deshidratat și, foarte probabil, bariera naturală a pielii noastre a fost compromisă.

Pe lângă aspectul inestetic, atunci când bariera pielii este afectată, putem simți că pielea ne strânge și că ne ustură și, în unele cazuri extreme, putem suferi tot felul de infecții. Totuși, sunt nenumărate măsuri preventive pe care le putem aplica astfel încât să ne bucurăm de o piele hidratată și strălucitoare în plin ger.

Pielea noastră are nevoie de o examinare profesională regulată. Imediat ce sezonul se schimbă și deja se înregistrează temperaturi mai reci, este indicat să discutați cu un specialist în îngrijirea pielii pentru a vă examina tenul și pentru a determina care este starea de sănătate a pielii. Dacă nu ați mai beneficiat până acum de o examinare a tenului, un profesionist va determina mai întâi ce tip de piele aveți și cum puteți să vă îmbunătățiți regimul de îngrijire a pielii sau dacă este necesar să vă schimbați complet rutina de îngrijire.

Cremele hidratante sunt esențiale indiferent de tipul de ten. Cheia pentru un ten strălucitor și sănătos pe tot parcursul iernii este să vă asigurați că folosiți creme și balsamuri mai grase, care au amestecul potrivit de activi naturali, emolienți și umectanți. Gândiți-vă la ingrediente precum uleiul de migdale care hrănește excelent pielea și Aloe Vera, care este bogată în enzime active, vitamine și minerale, fiind totodată și un bun anti-inflamator. Dacă suferiți de piele extrem de uscată și chiar crăpată, o cremă excelentă, care funcționează atât pe timpul zilei, dar mai ales peste noapte, este Crema KosmoOil Hidratantă cu Ceai Verde și Unt de Shea. Este ca un bandaj pentru piele, o calmează, îi redă strălucirea naturală și îi asigură hidratarea de care are nevoie în sezonul rece. Este potrivită atât pentru tenul gras, cât și pentru tenul sensibil.

Asigurați-vă că beți suficientă apă. Pielea sănătoasă vine din interior, așa că cel mai mare bine pe care îl puteți face pentru o piele frumoasă este să consumați cât mai multă apă. Consumul de apă și limitarea aportului de cofeină vă vor ajuta să vă păstrați pielea suplă, radiantă și moale. De asemenea, ar fi ideal să folosiți un umidificator în dormitor și la birou pentru a vă asigura că aerul din încăpere are un nivel de umiditate corespunzător. Atunci când aerul este prea uscat, pielea are de suferit, așa că poate părea uscată cronic.

Blocați umiditatea în piele imediat după duș. După un duș cald – niciodată fierbinte -, este indicat să nu vă uscați complet și să nu vă frecați pielea cu prosopul. Pielea ar trebui să fie umedă atunci când aplicați loțiune, cremă de corp sau ulei. Doar așa, puteți să vă asigurați că apa va absoarbe foarte bine uleiul, balsamul sau crema pe care o folosiți, ceea ce va conduce la o hidratare mai profundă și la o mai bună eficacitate a ingredientelor. Din nou, asigurați-vă că blocați umiditatea în piele cu produse care conțin uleiuri emoliente și umectanți pentru o hidratare sporită, așa cum este Uleiul Hidratant KosmoOil care conține uleiuri vegetale de struguri, de migdale, de măsline și de morcovi.

În cele din urmă, evitați folosirea produselor de îngrijire personală care sunt foarte dure, puternic parfumate sau antibacteriene. În timp ce aceste produse pot mirosi minunat sau pot promite marea cu sarea, mai mult dăunează pielii, deoarece elimină dintr-o singură spălare lipidele naturale ale pielii, afectându-i totodată bariera. Optați, în schimb, pentru produse de igienă personală fără sulfat, fără parfumuri sintentice, pe bază de ulei.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!