7 beneficii ale fructului de avocado

7 beneficii ale fructului de avocado

Piele uscată? Păr fragil și aspru? Iarna, asemenea probleme sunt la ordinea zilei. Află cum scapi rapid de ele. Familiarizează-te cu cele 7 beneficii ale fructului de avocado.

Fructul de avocado este recunoscut ca o sursă de grăsimi bune. Conform American Heart Association, acizii grași mononesaturați din compoziția sa, dar și nutrienții pe care-i conține, ajută la regenerarea celulară și tisulară. Cei care-și doresc un păr sănătos, neted și lucios, îl pot avea, utilizând o mască de păr pe bază de avocado. O piele catifelată și hidratată poate fi obținută prin consumul de avocado și/sau prin utilizarea produselor cosmetice care-l au drept ingredient.

Fructul, originar din America centrală, are nenumărate atuuri. Citește în continuare articolul și descoperă cele 7 beneficii ale fructului de avocado. Pune natura în slujba frumuseții tale.

Care sunt cele 7 beneficii ale fructului de avocado?

Cu avocado, ai verde la frumusețe. Totul grație multiplelor avantaje pe care acest fruct le poate oferi tenului, părului, buzelor, unghiilor tale și nu numai.

Iată care sunt principalele beneficii pe care le poți avea, utilizând avocado:

Combate ridurile

Atât consumul regulat de avocado, cât și utilizarea produselor cosmetice cu avocado, alungă ridurile vechi și întârzie apariția ridurilor noi. Acest lucru se datorează faptului că fructul este o sursă excelentă de vitamina E – un puternic antioxidant care împiedică îmbătrânirea prematură. De asemenea, conține vitamina C. Ea stimulează producția de colagen, menținând elasticitatea pielii.

Hidratează intens pielea

Acizii grași, vitaminele și antioxidanții din avocado, îl transformă într-un ingredient magic pentru ten. Fructul ajută la hidratarea și revitalizarea pielii. Îți poți prepara singur(ă) o mască din avocado. Sau poți folosi Ulei Balsamic Fortifiant Kosmo Oil. Îmbinând avocado cu alte ingrediente naturale, Uleiul Balsamic Fortifiant Kosmo Oil hidratează pielea în profunzime și reface epiderma uscată.

Balsam natural pentru păr

Avocado e bun atât pentru ten, cât și pentru podoaba capilară! Inclus în dieta zilnică, te ajută să ai mereu un păr moale și strălucitor. Aplicat direct pe păr, pe post de balsam, acesta redă strălucirea părului uscat. De asemenea, întărește firele, de la rădăcină la vârf.

Se recomandă utilizarea sa o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a readuce părul la viață, mai ales în sezonul rece.

Stimulează creșterea părului

Bogat în vitaminele A, E și C, în biotină și fier, avocado este unul dintre cele mai bune remedii pentru cei care-și doresc un păr ca a lui Rapunzel. Toate substanțele sus menționate sunt recunoscute ca stimulatori în procesul de creștere a podoabei capilare. 

Înmoaie buzele

O modalitate eficientă și naturală de a trata buzele crăpate este aplicarea pe ele a unui strat de avocado. Grasimile fructului, alături de vitamina E, le hidratează și le înmoaie. 

Tratament pentru unghii

Puțin piure de avocado, aplicat pe unghii și cuticule, timp de 10 minute, face minuni! Acest tratament este grozav pentru cei care doresc să-și vindece cuticulele deteriorate și să-și întărească unghiile.

Mai poți apela și la Ulei Îngrijire Cuticule Kosmo Oil. Pe lângă puterea fructului de avocado, acest produs mai îmbina și forța uleiurilor de migdale, morcov, portocală și rozmarin. Efectul? Unghii sănătoase, lucioase și cuticule hidratate. 

Exfoliază celulele pielii 

Exfolierea pielii mâinilor și picioarelor este o problemă frecvent întâlnită. Avocado, combinat cu fulgi de ovăz, o poate rezolva. Este excelent în special pentru persoanele care au ten uscat.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!