5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre colagen

5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre colagen

Ți-ar plăcea să oprești timpul în loc? Atunci ar trebui să te familiarizezi cu o substanță-minune și cu cele 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre colagen.

De-a lungul istoriei, oamenii au fost preocupați de înfățișarea lor, căutând metode pentru a-și spori frumusețea și a alunga bătrânețea. Unele ar putea trezi astăzi uimire. Altele, în schimb, au căpătat popularitate, generând o întreagă industrie cosmetică. Printre ele se numără colagenul. Descoperă în continuare cele 5 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre colagen și despre efectele sale benefice.

  1. Colagenul este responsabil de elasticitatea pielii. Colagenul este o substanță care contribuie la formarea oaselor, cartilajelor și pielii. Grație conținutului bogat în prolină și hidroxiprolină, printre principalele sale proprietăți se numără elasticitatea și rezistența. În acest mod, colagenul participă semnificativ la reducrerea riscului de apariție al cutelor sau ridurilor faciale.
  2. Colagenul este utilizat intens în medicină, inclusiv în chirurgia plastică. Colagenul are o serie de aplicații: dentare, ortopedice sau chirurgicale, fiind folosit inclusiv în chirurgia plastică. În ultimul caz, această proteină care se găsește în țesutul conjunctiv, osos și cartilaginos, este utilizată pentru vindecarea arsurilor, reconstrucția oaselor pacienților sau ca înlocuitor artificial al pielii.
  3. Există peste 28 de tipuri distincte de colagen. Din punct de vedere structural, oamenii de știință au identificat mai multe tipuri de colagen. De exemplu, colagenul III, cunoscut și sub denumirea de “colagen de restructurare”, este prezent în pielea tânără și apare în timpul procesului de vindecare a rănilor. În general, un corp tânăr și sănătos este alcătuit din colagen de diverse tipuri, în proporție de 75%. Odată cu îmbătrânirea, însă, pielea produce tot mai puțin această proteină.
  4. Factorii externi pot distruge producția naturală de colagen. Razele ultraviolete, expunerea îndelungată la soare, dar și stresul sau fumatul, pot distruge fizic fibrele de colagen şi elastină din corpul nostru, grăbind astfel procesul de îmbătrânire.
  5. Colagenul are nenumărate beneficii pentru sănătate. În afară de efectul anti-aging, colagenul poate contribui la sănătatea sistemului circulator, pulmonar, muscular sau gastrointestinal. De asemenea, el este esențial pentru sănătatea țesutului epidermic, sănătatea părului și unghiilor.

Cum putem folosi eficient colagenul

Sunt nenumărate metode prin care ne putem bucura de beneficiile colagenului. Cele mai frecvente și mai accesibile dintre ele vizează trecerea la un meniu bogat în colagen, atât pentru piele, cât și pentru noi înșine.

Pentru hrănirea pielii și evitarea ridurilor poți apela la produse antirid alcătuite din ingrediente bogate în colagen, precum untul de shea sau uleiul de măsline. Untul de Shea Kosmo Oil, este un exemplu elocvent în acest sens. Pe lângă stimularea producției de colagen, formula sa, îmbogățită cu Omega 3-6-9, va regenera pielea, încetinind vizibil procesul de îmbătrânire. Un aport suplimentar de colagen pentru piele poate fi obținut și prin intermediul unei Creme antirid cu cătină, unt de shea și măsline de la Kosmo Oil. Ea va reda elasticitatea pielii, hidratând-o și întârziind apariția ridurilor.

Cât despre meniul tău zilnic, poți include în el carnea de vită, ouăle, legumele verzi și citricele. Toate aceste produse au fost declarate surse bogate de colagen și modalități excelente de alungare a semnelor bătrâneții.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!