3 produse de îngrijire a tenului de care avem nevoie toamna

3 produse de îngrijire a tenului de care avem nevoie toamna

Rutina de îngrijire a tenului trebuie să fie schimbată în fiecare anotimp pentru că tenul are anumite nevoie în funcție de factorii de mediu. Spre exemplu, în sezonul cald, este indicat să folosim produse cu factor de protecție mare, cu un conținut ridicat de apă, în timp ce toamna avem nevoie de produse mai grase, bogate în uleiuri, care să ne hidrateze intens tenul. Bineînțeles, acest lucru depinde și de tipul de ten, nevoile fiind diferite în acest caz. Însă, există 3 produse care nu trebuie să îți lipsească din casă odată cu venirea toamnei, indiferent dacă ai un ten uscat, sensibil, gras sau normal! Iată care sunt acestea:

Exfoliantul – primul pas în curățarea feței

Exfolierea este cea mai importantă etapă de îngrijire a tenului, indiferent de anotimp. Dacă în sezonul cald, ne confruntăm cu un ten plin de sebum, toamna ne confruntăm cu praful și impuritățile care ajung pe piele. Tocmai din acest motiv, folosirea unui exfoliant este esențială de 1-2 ori pe săptămână, în funcție de tipul tenului. Optează întotdeauna pentru un exfoliant ce are în componența sa doar ingrediente naturale, care nu îți afectează sau exfoliază prea tare tenul. Există și exfoliante care au o acțiune mai extinsă, având și un efect antioxidant și hidratant, pentru o piele mai elastică, mai strălucitoare și cu un aspect sănătos.

Crema de față – hidratare și îngrijire în profunzime

Indiferent dacă avem de-a face cu un ten uscat sau unul gras, el va avea întotdeauna nevoie de hidratare. Acest pas trebuie tratat cu mare atenție mai ales toamna, atunci când vântul are tendința de a ne usca tenul și de a-i fura strălucirea. Să nu uităm nici de faptul că în anotimpul rece, umiditatea este mult mai scăzută, iar acest lucru îți poate afecta tenul într-o măsură mai mare sau mai mică.

În funcție de tipul de ten, poți opta pentru o cremă de față intens hidratantă sau una mai ușoară. Recomandarea noastră pentru tine este o cremă de față ce are la bază unt de shea 100% natural. Untul de shea este bogat în vitaminele A, E și F, care hidratează, calmează și echilibrează epiderma. Mai mult decât atât, comține și acizi grași Omega 3-6-9 care ajută la prevenirea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire. O astfel de cremă de față nu trebuie să îți lipsească din casă în sezonul rece, putând fi aplicată atât seara, după curățarea tenului, cât și pe timp de zi, ca bază de machiaj.

Ser antirid – piele mai elastică și catifelată

Știai că schimbările de temperatură și aerul rece îți usucă pielea și contribuie la apariția ridurilor? Dacă îți dorești o piele elastică și catifelată, fără riduri sau linii de expresie, produsele antirid nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a tenului! Serul antirid este cel care are cele mai bune rezultate, însă și crema antirid poate fi la fel de eficientă. Din nou, îți recomandăm să alegi acele produse ce conțin ingredinte naturale, cum ar fi acizi grași Omega 3, aceștia fiind recunoscuți pentru acțiunea lor hidratantă și regenerantă pe care o au asupra pielii. Folosirea constantă a unui ser antirid te ajută să scapi de riduri, să previi apariția altora și să te bucuri de un o piele mult mai fermă.

Toate aceste produse despre care am vorbit mai sus te vor ajuta să treci cu bine peste anotimpul rece și să îți păstrezi tenul hidratat și catifelat. Asigură-te că le ai la îndemâna oricând și ai grijă de tenul tău așa cum se cuvine!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!