Îndepărtarea părului este, cu siguranță, ritualul cel mai incomod și care consumă cel mai mult timp. În general, femeile sunt neobosite în efortul lor a de obține o piele netedă, frumoasă și catifelată pe tot corpul. Tot felul de instrumente și produse sunt implicate în procesul acesta de eliminare a părului nedorit, de la pensetă pentru pensarea sprâncenelor, epilatoare pentru picioare și mâini și până la ceară pentru zona intimă. Ba chiar un studiu realizat recent a arătat că femeile petrec în medie 72 de zile în timpul vieții doar pentru epilarea picioarelor.
Totuși, cu puține informații, îndepărtarea părului nu mai trebuie să fie chiar așa o corvoadă. Dimpotrivă, gândiți-vă la epilare ca la un tratament spa cu care merită să vă răsfățați. Rezervați-vă o zi din toată săptămână când vă puteți epila toate zonele și propuneți-vă ca în acea zi să fiți cât mai liniștită și relaxată. Dacă este cu putință, alte tratamente de înfrumusețare pot fi încorporate, cum ar fi măști de păr, măști de față sau o pedichiură. Revenind la epilare, fiecare regim de îndepărtare a părului este personal pentru fiecare femeie, în funcție de zonele unde dorește să îndepărteze părul, cât de repede crește sau cât de gros este firul de păr.
Epilarea cu ceară presupune ca firul de păr să fie smuls de la rădăcină și este o soluție care garantează piele fină cel puțin 2-3 săptămâni. La rândul său, epilatorul arată ca un aparat de bărbierit electric, doar că folosește un mecanism de pensetă care smulge firele de păr atunci când este lipit de piele. Practic, epilarea presupune smulgerea ușoară a firelor de păr de la rădăcină prin intermediul unor pensete care pot prinde cele mai mici fire de păr, chiar și de 0,5 mm. Ceara, în general, tinde să prindă fire de păr de 2 mm lungime, deci s-ar putea spune că epilarea este mai precisă.
Indiferent de metoda aleasă, exfolierea este cheia succesului în îndepărtarea părului. Prin exfoliere, îndepărtați celulele moarte ale pielii, neteziți pielea și, cel mai important, preveniți creșterea părului sub piele, ceea ce ar face imposibilă o epilare eficientă care rezultă într-o piele frumoasă, fină, fără semne inestetice. Exfolierea poate fi realizată în timpul dușului folosind o loofah, mănuși exfoliante sau un scrub aplicat cu mișcări circulare. Exfolierea poate fi efectuată de fiecare dată înainte de epilare, dar se poate realiza o exfoliere sau un gomaj blând de fiecare dată când vă spălați.
Un alt secret pentru o epilare cât mai simplă, eficientă și lipsită de durere constă într-o baie caldă sau un duș fierbinte înainte de eliminarea părului. Din nou, indiferent de metoda de epilare, o baie caldă de 10 minute înainte de epilare, fără să frecați sau să iritați pielea, vă asigură o epilare nedureroasă pentru că porii vor fi deschiși, iar firele de păr vor ieși mai ușor. După ce ați făcut o baie sau un duș cald, uscați foarte bine pielea și nu aplicați niciun fel de loțiune, ulei sau creme. Uscați-vă pielea bine cu un prosop și încercați să trageți prosopul în direcția opusă creșterii părului, astfel încât firele de păr să se ridice. Cu cât pielea este mai uscată, cu atât epilatorul va prinde și va smulge mai rapid firele de păr.
După epilare, trebuie să știți că pielea va fi destul de iritată și roșie, așa că nu folosiți loțiuni sau creme parfumate pentru că veți accentua și mai tare iritația și este posibil să suferiți usturimi. Mult mai indicat este un produs care poate calma pielea, fără să o irite, așa cum este Gel după epilare Kosmo Oil, care calmează, hidratează și netezește imediat pielea. Este recomandată aplicarea frecventă chiar și pe pielea deja iritată. Gelul după epilare Kosmo Oil are proprietăți antiseptice, așa că reduce riscul apariției infecțiilor, calmează roșeața, reduce inflamația și ameliorează durerea. Imediat după folosirea acestui gel, pielea epilată își va dezvălui frumusețea, așa că vă puteți îmbrăca în rochia preferată și să ieșiți în oraș, cu convingerea că arătați fantastic și nici urmă de iritații sau roșeață.