Dacă în urmă cu ceva timp, microdermabraziunea era un tratament rezervat celebrităților, azi este la îndemână oricărei femei care dorește puțin răsfăț pentru pielea ei, indiferent că optează pentru un tratament profesional efectuat la salon sau preferă o îngrijire mai simplă, acasă, dar la fel de eficientă. Microdermabraziunea, acest tratament magic de netezire a pielii, poate fi un rejuvenator excelent chiar și atunci când este efectuată în confortul propriei locuințe. Pentru început, haideți să vedem mai precis ce este microdermabraziunea și cum funcționează.
Ce este microdermabraziunea? Microdermabraziunea este un proces de exfoliere prin care se îndepărtează stratul exterior al celulelor moarte ale pielii, strat cunoscut sub numele de epidermă. Microdermabraziunea efectuată la salon implică folosirea unui dispozitiv foarte fin care folosește mici cristale, de obicei oxid de aluminiu, pentru a îndepărta stratul exterior mort al pielii. Sunt deja instrumente mai noi, care utilizează diamante în locul micilor cristale pentru a elimina celulele moarte. Microdermabraziunea poate fi efectuată și la domiciliu, folosind un scrub exfoliant care conține fie cristale mici, fie particule abrazive.
Care sunt beneficiile microdermabraziunii?
Până în prezent, s-a dovedit că microdermabraziunea îmbunătățește apariția liniilor fine și a ridurilor, reduce aspectul cicatricilor cauzate de acneee, reduce pigmentarea pielii și, în general, conferă pielii și tenului un aspect mult întinerit. De fapt, cercetătorii au descoprit că microdermabraziunea efectuată cu particule de diamant poate declanșa același tip de restructurare a pielii care apare în timpul vindecării naturale a rănilor.
De exemplu, un studiu a implicat o analiză biochimică a probelor de piele provenite de la 40 de adulți cu vârsta cuprinsă între 50 și până la 83 de ani. Fiecare persoană a avut zone rănite tratate cu microdermabraziune. Rezultatele au arătat o creștere a producției a mai multor markeri asociați cu vindecarea ranilor, cum ar fi citokeratina 16 (peptide antimicrobiene care luptă împotriva infecțiilor), metaloproteinaze matriceale ( care ajută la controlul proteinelor structurale ale pielii) și precursorii de colagen (fundația pielii sănătoase). Este uimitor modul în care structurile biologice complexe ale pielii reacționează la un astfel de tratament relativ simplu de suprafață. Totuși, ca și în cazul multor proceduri de întinerire a pielii, de obicei sunt necesare mai multe tratamente pentru obținerea rezultatelor optime.
Microdermabraziunea efectuată acasă implică, de obicei, un scrub corporal și un scrub facial care utilizează cristale de oxid de aluminiu sau alte particule abrazive pentru a curăța pielea moartă. Aceste scruburi funcționează foarte bine pentru o exfoliere ușoară și eficientă. Microdermabraziunea fiind deja un tratament foarte apreciat, foarte multe produse destinate utilizării la domiciliu conțin din ce în ce mai multe ingrediente active, reușind să ofere rezultate dramatice și de lungă durată, așa cum este Peeling microdermabraziv Kosmo Oil cu sâmburi de caise. Este un exfoliant corporal, fără parabeni, coloranți și fără parfum, care purifică și regenerează epiderma. Peeling microdermabraziv Kosmo Oil curăța pielea eficient, înlătură stratul de celule moarte, revitalizând aspectul pielii și îmbunătățind eficacitatea altor tratamente corporale. Utilizat cu regularitate, de 1-2 ori pe săptămână, Peeling microdermabraziv Kosmo Oil contribuie la o piele mai frumoasă, suplă, elastică și întinerită. În ansamblu, microdermabraziunea s-a dovedit a fi o modalitate eficientă și neinvazivă de îmbunătățire a aspectului pielii, iar produsele moderne care pot fi folosite acasă vor oferi același nivel de netezire a pielii precum un tratament profesional, cât și o exfoliere eficientă în condiții de siguranță.