Ce ingrediente să eviți atunci când alegi produsele de îngrijire a pielii?
Ingredientele folosite în realizarea produselor de îngrijire a pielii vorbesc foarte mult și de calitatea produselor respective. Există câteva ingrediente toxice pe care ar trebui să le eviți fără să stai pe gânduri atunci când vine vorba de produse care intră în contact direct cu pielea ta.
Parabenii reprezintă unii dintre cei mai periculoși conservanți și din păcate, sunt folosiți în multe produse cosmetice pentru că aceștia opresc în mod eficient dezvoltarea bacteriilor. Studiile realizate au demonstrat încă că parabenii din produsele cosmetice nu ne afectează doar pielea, ci influențează într-un mod negativ și procesele hormonale din organism. Parfumul este un alt ingredient pe care ar fi bine să îl eviți atunci când vine vorba de produsele de îngrijire corporală. Multe parfumuri folosite în fabricarea acestor produse conțin ftalații care pot provoca iritații grave ale pielii, dar și migrene sau amețeli. Uleiurile te pot păcăli și ele atunci când se regăsesc pe lista de ingrediente. Este indicat ca produsele cosmetice să conțină uleiuri esențiale și vegetale, și nu uleiuri minerale, deoarece acestea din urmă sunt produse sintetice ale petrolului rocesat chimic și pot provoca îmbătrâniri ale pielii și tulburări hormonale.
Alte ingrediente pe care ar trebui să le eviți sunt: Sulfat Lauryl de Sodiu (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), coloranți sau siloxani.
De ce este important să alegi produsele 100% naturale?
Dacă vrei să îți protejezi nu doar pielea, ci întreaga sănătate, ar fi bine să alegi doar produse ce conțin ingrediente 100% naturale. Iată câteva exemple de ingrediente pe care ar fi bine să le cauți în produsele de îngrijire a pielii:
- Untul de shea: protejează și hrănește pielea uscată și asigură regenerarea la nivel celular, te ajută să obții o piele hidratată în profunzime și catifelată și în același timp să previi semnele de îmbătrânire ale pielii. Este recomandat în tratarea pielii uscate, a vergeturilor, erupțiilor cutanate, dermatitelor sau arsurilor solare.
- Uleiul de măsline: bogat în acizi grași nesaturați, calmează și hidratează pielea, îi asigură un aspect fin și mătăsos și îi redă elasticitatea, previne apariția ridurilor.
- Uleiul de morcov: bogat în vitamine și beta-caroten, oferă protecție sporită împotriva agresivității factorilor externi și contribuie la revitalizarea pielii.
- Uleiul esențial de eucalipt: are un efect antibacterian și antimicrobian și este extrem de eficient în îngrijirea pielii, dar și în combaterea oboselii și relaxarea mușchilor.
Așa că, data viitoare când ești în căutarea unor produse care să îți răsfețe pielea, nu uita să verifici eticheta cu ingrediente și să le alegi doar pe cele 100% naturale, care îți protejează pielea și nu o afectează în niciun fel.